Μπορείτε και εσείς να απολαύσετε τον συνδυασμό του πρωινού και του γεύματος που καταναλώνεται πιο μετά το μεσημέρι έως και νωρίς το απόγευμα, προσλαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, χωρίς να καταναλώνετε «κενές» θερμίδες, όπως αναφέρει το vita.

Τι να επιλέξετε για ένα υγιεινό brunch στο σπίτι

Μερικές από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα, περιλαμβάνουν:
Ομελέτα

Η κλασική ομελέτα μπορεί να σας δώσει άφθονη πρωτεΐνη και είναι ένας καλός τρόπος να προσθέσετε μερικά έξτρα λαχανικά όπως σπανάκι, μανιτάρια και ντομάτες στο γεύμα σας. Αλλά προσέξτε, καθώς πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα αυγά.

Για να αυξήσετε την ποσότητα πρωτεΐνης, οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε περισσότερα ασπράδια χωρίς τον κρόκο. Βεβαιωθείτε ότι δεν προσθέτετε πάρα πολλά είδη με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες όπως τυρί ή αλλαντικά όπως λουκάνικο ή ζαμπόν.
Πλιγούρι βρώμης

Το πλιγούρι βρώμης διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και να ενισχύσουν φυσικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην κάνετε υπερβολές όταν θέλετε να προσθέσετε συνοδευτικά.

Μείνετε μακριά από βούτυρο και την μαύρη ζάχαρη και δοκιμάστε καλύτερα τρόφιμα, όπως οι ξηροί καρποί και τα φρέσκα φρούτα, όπως τα μούρα.
Shrimp and Grits

Οι γαρίδες είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου και σιδήρου και είναι χαμηλές σε λιπαρά ενώ ένα φλιτζάνι χυλού έχει περίπου 140 θερμίδες. Θα ήταν καλύτερο για να διατηρήσετε τα υγιεινά του οφέλη να μην προσθέσετε τυρί ή μπέικον.

Ο ζωμός κοτόπουλου μπορεί να προσθέσει πολύ αλάτι. Εφόσον είμαστε προσεκτικοί με αυτά, οι ειδικοί τονίζουν ότι πρόκειται για μια υγιεινή επιλογή.
Bagel σολομού

Ο κρύος καπνιστός σολομός έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά που υποστηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς. Αυτό, μαζί με ένα κουλούρι ολικής αλέσεως, το καθιστά μια απολαυστική και άκρως θρεπτική επιλογή για το brunch σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσέξετε ώστε να μην βάλετε πολύ από άλλα συστατικά, όπως το τυρί κρέμα.