Στην κοινοπραξία εταιρειών ΙΝΤΡΑΚΑΤ του Ομίλου Κόκκαλη - Γκολιόπουλος ΑΤΕ, κατακυρώθηκε ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την προσωρινή διαχείριση του φράγματος Πείρου - Παραπείρου και την κατασκευή συμπληρωματικών δικτύων ύδρευσης.

Όπως πληροφορείται η «Π», από έγκυρες πηγές, στην πρόσκληση υποβολής προσφορών που είχε προκηρύξει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με προϋπολογισμό 24,3 εκατομμυρίων ευρώ, κατατέθηκαν τρεις φάκελοι.

Πρόκειται για τις κοινοπραξίες Intrakat - Γκολιόπουλος ΑΤΕ, Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Κωνσταντινίδης - Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ και Μεσόγειος Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Κτηματική Εταιρεία - ΔΤ Μεσόγειος ΑΕ.

Μετά την αποσφράγιση των προσφορών, που έγινε μετά από πολλές αναβολές στις 31 Μαρτίου, προσωρινά ανάδοχος ανακηρύχθηκε η κοινοπραξία Intrakat - Γκολιόπουλος ΑΤΕ, με έκπτωση 43,5%.

Η εργολαβία αφορά στην ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών, τη λειτουργία και συντήρηση του φράγματος Πείρου - Παραπείρου για διάστημα πέντε ετών και την ολοκλήρωση των δικτύων υδροδότησης υπολοίπων οικισμών του Ν. Αχαΐας.

Να σημειωθεί πως, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ έχει ήδη κατασκευάσει τα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης από το φράγμα, ως εκ τούτου, θεωρείται γνώστης του έργου, κάτι που σίγουρα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία και υλοποίηση της νέας εργολαβίας.

Προγεφύρωμα για την οριστική μετάβαση;

Και αυτό, μετά την άρνηση της διοίκησης Πελετίδη στον Δήμο Πατρέων να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία διαδημοτικού φορέα με τη συμμετοχή τουλάχιστον 51% των τριών δήμων και το υπόλοιπο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το κράτος, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, από πόρους του υπουργείου Υποδομών.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υποδομών πάντα είχε πρόθεση να βοηθήσει, ώστε το φράγμα να διαχειριστεί από τους δήμους. Ωστόσο, μετά την εμπλοκή στο σχέδιο της συγκρότησης του διαδημοτικού φορέα, από τη σθεναρή άρνηση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, επελέγη η λύση της προσωρινής αναδοχής της διαχείρισης σε ιδιωτική εταιρεία, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η λύση μετά από πέντε χρόνια, κανείς δεν είναι σε θέση να το προεξοφλήσει από σήμερα, ωστόσο, είναι γεγονός ότι δημιουργείται ένα προγεφύρωμα για την οριστική μετάβαση του έργου, στα χέρια κάποιου ιδιώτη και φυσικά, της διαχείρισης ενός πολύτιμου φυσικού πόρου που είναι το πόσιμο νερό.

Πηγή: Πελοπόννησος.