Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο σεμινάριο του 4ου Κύκλου Επιχειρηματικών Σεμιναρίων που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, συντονιστής του Enterprise Europe Network – Hellas και Εθνικό Σημείο Επαφής για τα Προγράμματα Πλαίσιο της ΕΕ. Το σεμινάριο είχε θέμα: «Χρηματοδοτικές ευκαιρίες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας» και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 07 Απριλίου. Ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Τζαμτζής, Εθνικό Σημείο Επαφής για τα Προγράμματα Πλαίσιο της ΕΕ.

Στις 18 Μαρτίου 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC) με προϋπολογισμό άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2021-2027 για την ανάπτυξη και επέκταση καινοτόμων τεχνολογιών. Με βάση το επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020», το νέο EIC δεν είναι μόνο ένα νέο πρόγραμμα του «Ορίζοντα Ευρώπη», αλλά είναι επίσης μοναδικό στον κόσμο: συνδυάζει την έρευνα για τις αναδυόμενες τεχνολογίες με ένα πρόγραμμα επιταχυντή και ένα ειδικό επενδυτικό κεφάλαιο, για την αναβάθμιση καινοτόμων νεοσύστατων επιχειρήσεων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που αναπτύσσουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. 

Στο σεμινάριο παρουσιάσθηκαν οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες που θα προσφέρει το EIC την περίοδο 2021-2027 για τις ΜΜΕ, καθώς και η διαδικασία και οι γενικοί κανόνες συμμετοχής.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι παραγωγικών/τεχνολογικών επιχειρήσεων και εκπρόσωποι της τοπικής βιομηχανίας, ερευνητές, σύμβουλοι-μελετητές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πανεπιστημιακής κοινότητας. 

Ο 4ος Κύκλος Επιχειρηματικών Σεμιναρίων του ΣΕΒΠΕΔΕ και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, στο σύνολό του, στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από την ανάδειξη ευκαιριών χρηματοδότησης, εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρηματικών και εργοδοτικών φορέων. Ομιλητές των σεμιναρίων είναι εξειδικευμένα στελέχη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ. 

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται διαδικτυακά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, σε δεκαπενθήμερη βάση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες, ενώ παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης κατόπιν αίτησης.

Η επόμενη εκπαιδευτική ενότητα έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, με θέμα: «Το Ελληνικό Cluster Βιοτεχνολογίας – HΒio».

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ :2610620815 και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ: 2310552790