Ένα μικρό αλαλούμ έχει γίνει με το θέμα των voucher των 200 για την αγορά laptop και tablet, σε μαθητές και σπουδαστές. 

Η πλατφόρμα έχει ανοίξει εδώ και δύο μέρες, αλλά σύμφωνα με αρκετούς πατρινούς γονείς που έχουν μπει στην ιστοσελίδα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, το αίτημα τους απορρίπτεται.

Και αυτό ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να το πάρουν το voucher. Η απόρριψη αυτή δεν ήταν σε δύο ή τρεις μεμονωμένες περιπτώσεις.

Πάνω από δέκα τουλάχιστον περιπτώσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απορρίφτηκαν, ενώ δικαιούνται τα 200 αυτά ευρώ.
Όπως έλεγαν πάντως στα social media σε αντίστοιχες σελίδες που έχουν ανοίξει για το όλο θέμα, η αιτία του κακού είναι ότι πιθανότατα χρειάζονται και άλλα στοιχεία στην αίτηση τους τα οποία δεν έχουν όμως ανακοινωθεί.

Ένας ακόμα από τους λόγους που οδήγησαν στο μπέρδεμα είναι ότι στους δικαιούχους αναφέρονται όσοι έχουν παιδιά από 4 ετών και πάνω.

Στην πραγματικότητα όμως το δικαιούνται μόνο όσοι έχουν παιδιά μαθητές σε σχολεία της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή έχουν ξεκινήσει το νηπιαγωγείο.

Επιπλέον οι σπουδαστές που έχουν περάσει τα 20 έτη της ηλικίας τους απορρίπτονται. Πάντως για τις περιπτώσεις αιτήσεων που βρίσκονται στο στάδιο επανεξέτασης και δεν είναι προς το παρόν προσβάσιμες σε επεξεργάσιμη μορφή, θα δοθεί ξανά πρόσβαση, την Παρασκευή 9 Απριλίου.

Για την ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης που πλέον λήγει

Το πιο παράδοξο βέβαια από όλα είναι το εξής: Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για την ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης και ο διαγωνισμός ήταν να βγει στον αέρα από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Κι όμως η πλατφόρμα άνοιξε μόλις πριν από μερικές μέρες, ενώ ήδη έχει αποφασιστεί η σταδιακή παύση της τηλεκπαίδευσης και η επιστροφή στα σχολεία. Όλα λοιπόν με κάποια χρονoκαθυστέρηση…