Σε μια πρώτη εκτίμηση των τελευταίων δεδομένων διαφαίνεται από την μείωση των εισαγωγών στις πρόσφατες εφημερίες του ΠΓΝΠ, η αρχή μιας πορείας σταθεροποίησης της πανδημίας στην περιοχή, σύμφωνα με δήλωση στην «Γ» του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής στην οποία υπάγονται οι έξι Κλινικές COVID-19 Καθηγητή Λοιμωξιολογιας και Αντιπρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών Μάρκου Μαραγκου.

«Το γεγονός ότι κατά τις τελευταίες εφημερίες μειώθηκαν σε 15-20 οι προς εισαγωγή ασθενείς με COVID -19, σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα που ο αριθμός των εισαγόμενων ήταν 20+ αποτελεί ένα ευοίωνο σημάδι.

Παράλληλα το γεγονός ότι ο αριθμός των εισαγωγών διατηρείται σταθερός, μπορούμε να πούμε πως είναι μια εξέλιξη με θετικό πρόσημο. Βέβαια δεν άρθηκε η πίεση από το Σύστημα Υγείας το οποίο συνεχίζει να τελεί υπό πίεση και να χρειάζεται η υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων για γίνει το καλύτερο δυνατόν στη διαχείριση του όγκου των νοσηλειών και κυρίως στη θεραπεία των νοσηλευόμενων. 

Ευελπιστούμε η διαφαινόμενη σταθεροποίηση να έχει συνέχεια και βέβαια να υπάρξει σταδιακή ανάσχεση της πανδημίας που είναι και το μείζον ζητούμενο», δηλώνει ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα

Σύμφωνα με τον Δ/ντή της Παθολογικής τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Η εξέλιξη είναι άγνωστη, όπως τονίζει, απολύτως εξαρτώμενη από τον βαθμό τήρησης των μέτρων γιατί στην παρούσα φάση η πανδημία όπως επισημαίνει έχει καταρρίψει το ηλικιακό φάσμα και πλήττει αδιακρίτως έχοντας στο επίκεντρο τους νέους και τη μέση ηλικία που κάποια εξ΄ αυτών εμφανίζουν σοβαρή νόσο.

"Προφανώς η ανεξέλεγκτες συναθροίσεις και τα πάρτι δεν βοηθούν. Εύχομαι σε όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει να μην το συνειδητοποιήσουν ως ασθενείς σε κάποια κλινική". 

πηγή: εφημερίδα «Γνώμη»