Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Γεωργίου. Ο εμπορικός κόσμος τηρουμένων των συνθηκών, ανταποκρίθηκε. Εκεί ήταν και οι φορείς, αλλά και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων.

Όμως το σινιάλο που περιμένουν οι έμποροι από την επιτροπή για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και της τοπικής αγοράς της Πάτρας, αλλά και της Αχαΐας, δεν έχει φτάσει ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, την Παρασκευή.

Από την πλευρά τους οι εμπορικοί σύλλογοι της Αχαΐας έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα: Ή τους δίνει η επιτροπή το σήμα για να ανοίξουν τα μαγαζιά τους από την Δευτέρα στις 12 Απριλίου ή διαφορετικά ανεβαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ζητούν ακρόαση από τον πρωθυπουργό.

Όπως έλεγαν στις συζητήσεις τους κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Γεωργίου, δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουν την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και την δια ζώσης εκπαίδευση με 25 και πλέον άτομα στην κάθε τάξη και την ίδια στιγμή να μην αφήνουν τα μαγαζιά να ανοίξουν.

«Εμείς τηρούμε τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αυτό το έχουμε αποδείξει» έλεγε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Όπως έχουν ξαναπεί αρκετές φορές τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου οι εμπορικές επιχειρήσεις της Πάτρας δεν ήταν ποτέ εστίες μετάδοσης και η διασπορά στην περιοχή της Αχαΐας ασφαλώς και δεν προήλθε από το λιανικό εμπόριο.

Από εκεί και πέρα οι έμποροι περιμένουν και βρίσκονται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα. Η οποιαδήποτε παράταση του ιδιότυπου αυτού μπλόκου που έχει στηθεί στο λιανικό εμπόριο και στην τοπική οικονομία της περιοχής, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής τους. 

Κι όπως ανέφεραν σε ένα από τα πανό της συγκέντρωσης τους, "δεν επαιτούμε, απατούμε". Απαιτούν το άνοιγμα των μαγαζιών τους.