Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συμμετείχε χθες, Τετάρτη 7 Απριλίου, το απόγευμα, μαζί με μέλη της Δημοτικής Αρχής, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  που πραγματοποίησαν στην πλατεία  Γεωργίου οι έμποροι του νομού Αχαΐας, για το άνοιγμα των καταστημάτων και τον εμπαιγμό, αλλά και την αδικία που υφίστανται μετά την απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα στην περιοχή. 

Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους ανέφερε:

«Ένα Δήμο, τον αποτελούν άνθρωποι και όχι κτίρια. Και όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, τότε πρέπει να είμαστε όλοι στο πόδι. Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία του Δήμου, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, αγρότες, βρίσκονται σε δύσκολη θέση και πρέπει να συμπαραστέκεται ο ένας στον άλλον και να τον στηρίζει. 

Ενωμένοι, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση, που στριμώχνει ακόμα περισσότερο τους μικρομεσαίους εμπόρους. Γι αυτό και αντιδρούμε στην απόφαση αυτή και ζητάμε να λειτουργήσουν τα καταστήματα, γιατί δεν είναι η αιτία της διασποράς του κορωνοϊού. Η διασπορά έγινε με κλειστά τα καταστήματα.

Αν ήθελε η κυβέρνηση πραγματικά την προστασία των κατοίκων της πόλης μας, θα μπορούσε να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, με πρώτο απ’ όλα την διενέργεια rapid test σε όλους τους χώρους εργασίας, που θα είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη ιχνηλάτηση, γρήγορα επιδημιολογικά μέτρα και περιορισμό της πανδημίας. Αυτό δεν το έκανε, όχι γιατί δεν καταλαβαίνουν τι ζητάμε, αλλά βάζει στο ζύγι κόστος – όφελος και πάει με το μέρος εκείνων που θα της φέρουν κέρδος. Αν στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αυτό θα αποβεί σε βάρος του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας. Γι αυτό έχουμε όξυνση του προβλήματος με την πανδημία. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα στηρίξουμε τους μικρομεσαίους της πόλης μας, όπως στηρίζουμε τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, τους αγρότες μας και τους άνεργους. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, γιατί έχουν αθροιστεί πολλά προβλήματα εξαιτίας της επίθεσης που δέχονται οι μικρομεσαίοι, από εκείνους που κατέχουν τον πλούτο. Μόνο ενωμένοι θα βρούμε το δρόμο μας και θα πετύχουμε».

Ο Δήμαρχος, σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, επανέλαβε ότι «τα καταστήματα στην Πάτρα, πρέπει να ανοίξουν, όπως άνοιξαν σε όλη την Ελλάδα. Τα κρούσματα αυξήθηκαν με κλειστά τα μαγαζιά. Η κυβέρνηση πρέπει να το σκεφτεί ξανά, να αλλάξει την απόφασή της και αύριο να ανοίξουν τα καταστήματα».