Για την πιο όμορφη περίοδο της ζωή της μίλησε η Χριστίνα Μπόμπα στην Ελεονώρα Μελέτη. Η μέλλουσα μαμά άνοιξε την καρδιά της και μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό τις δυσκολίες που πέρασε εκείνη και ο σύζυγός της Σάκης Τανιμανίδης μέχρι να ακούσουν από το γιατρό ότι είχε μείνει έγκυος. Η γνωστή Instagramer και influencer αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην απόφασή της να προβούν σε εξωσωματική, προκειμένου να γίνουν γονείς.

«Με το που έμαθα ότι είμαι έγκυος έφτασα σε μια φάση ζεν. Όλα τα άλλα μπήκαν σε δεύτερη μοίρα. Νιώθω πολύ χαρούμενη. Είμαστε στην αρχή του 7ου μήνα. Τα χαίρομαι τα κιλά μου. Έχω όρεξη για γλυκά. Τρώω όλη μέρα», λέει αρχικά και συνεχίζει: «Γεννάω τέλος Ιουνίου. Ήταν για μας δύσκολος ο δρόμος για να κάνουμε παιδί. Κάναμε εξωσωματική και όταν κάναμε την εμβρυομεταφορά, προσευχόμουν να είναι όλα καλά. Είχαμε βάλει δυο έμβρυα και δεν τρομάξαμε γιατί το περιμέναμε, ότι ίσως είναι δίδυμα».

Η μητρότητα και η εξωσωματική
«Εμείς από πριν το γάμο το σκεφτόμασταν για παιδάκια. Δεν ήρθε και μετά από δυο χρόνια δεν έμενα έγκυος. Ήταν όλα καλά στις εξετάσεις. Μετά από δυο χρόνια άρχισε να με ρίχνει. Ο Σάκης να σου πω την αλήθεια, επειδή είναι πάρα πολύ υποστηρικτικός, έλεγε πάντα “δεν πειράζει, την επόμενη”… Είχε και αυτός το άγχος του αλλά δεν έβγαζε το συναίσθημά του για να στηρίξει εμένα ψυχολογικά. Οπότε, κάποια στιγμή του λέω: “ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ότι ψυχολογικά δεν μπορώ να το αντέξω άλλο και ότι θα ήθελε να συμβουλευτούμε ένα γιατρό γονιμότητας. Οπότε μιλήσαμε με τον γυναικολόγο μας, ο οποίος είναι ο αδερφός του Σάκη, και μας πρότεινε ένα πολύ καλό γιατρό στην Αθήνα και πήγαμε.

Μου είπε ότι κάνω κάποιους ανορεκτικούς κύκλους, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες να μείνω έγκυος. Δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να κάνω παιδιά απλά είναι μειωμένες οι πιθανότητες γιατί δεν έβγαζα κάθε μήνα ωάριο. Σε μένα ήταν πιο συχνό… Υπήρχε η επιλογή να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για καιρό ακόμα αλλά εγώ ήμουν έτοιμη να κάνω αυτό το βήμα και ο Σάκης ακόμα πιο πολύ γιατί ήθελε να είμαστε χαρούμενοι, οπότε κάναμε εξωσωματική. Είχαμε βάλει δύο έμβρυα, οπότε αυτό ήταν γραφτό να γίνει. Αυτά τα δύο κοριτσάκια ήταν γραφτό να έρθουν στον κόσμο, ήταν η σωστή επιλογή.

Το δύσκολο είναι η αρχή. Να πάρεις τις ορμόνες και τα ωάρια. Εκεί κουράστηκα. Εμείς ευτυχώς μάθαμε αμέσως ότι είμαι έγκυος. Έβαλα το γιατρό ανοιχτή ακρόαση. Και μας είπε ο γιατρός: “Πιο έγκυος δε γίνεται’. Εκεί είδα το Σάκη να λυγίζει από συγκίνηση. Το μοιραστήκαμε νωρίς με τις οικογένειές μας δεν κρατηθήκαμε.

Δεν μπορώ να δώσω ιατρική συμβουλή. Πρέπει να ακούμε τον εαυτό μας. Δεν υπάρχουν κανόνες. Το καλύτερο είναι να κάνει ο καθένας ότι αισθάνεται. Εμείς ξέρουμε μέσα μας τι θέλουμε.

Εγώ μεγαλώνοντας ήθελα να κάνω καριέρα. Είχα στόχο να ανελιχθώ. Πάντα αναρωτιόμουν ποια είναι η κλίση αλλά ήθελα να εξελίσσομαι. Η οικογένεια δεν ήταν στις προτεραιότητές μου. Αλλά ο Σάκης μου το έβγαλε».

Μακάρι τα κορίτσια μου να βρουν έναν άντρα σαν τον μπαμπά τους
Μιλώντας για τον Σάκη Τανιμανίδη λέει πως είναι υποστηρικτικός και της προσφέρει πάντα ασφάλεια: «Γνωριστήκαμε γιατί η εταιρεία που δούλευα ήταν χορηγός της εκπομπής του. Στην πρώτη μας συνάντηση μου είχε φανεί πολύ φασαριόζος. Αλλά στο πρώτο ραντεβού είπα εγώ αυτό τον άνδρα θα τον παντρευτώ. Όταν βγήκαμε σε εκείνο το ραντεβού είπα αυτός είναι. Δεν μου δημιούργησε ποτέ ανασφάλεια. Μακάρι τα κορίτσια μου να βρουν έναν άντρα σαν τον μπαμπά τους. Ο Σάκης δεν έχει ανασφάλεια για να τονίσει ότι έχει θαυμάστριες οπότε δε μου καλλιέργησε ποτέ ένα συναίσθημα ανταγωνισμού.

Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι απειλείται η σχέση μας. Σε κάθε δυσκολία συσπειρωνόμαστε και πάμε μπροστά. Αρχικά είναι ένας καλός άνθρωπος. Με σεβόταν ήταν δοτικός. Είναι εργατικός, δημιουργικός και περνάμε και ωραία. Και είπα: Αν δεν παντρευτώ αυτόν ποιον θα παντρευτώ. Ένιωθα ότι τον λατρεύω και με λατρεύει.

Στη ζωή μας μπορεί να πληγωθώ αν ακούσω κάτι κακό κυρίως για τον Σάκη. Για να ακολουθήσω το Σάκη στον Άγιο Δομίνικο, πήγα να παραιτηθώ τη μέρα μάλιστα που πήρα προαγωγή. Έτρεμα. Αλλά το έκανα και δεν το μετάνιωσα ποτέ.

Το άγχος μου είναι αν θα προλαβαίνω να τα κάνω όλα με δυο παιδιά. Εγώ ήθελα αγόρια και ο Σάκης κορίτσια αλλά η χαρά μας είναι τόσο μεγάλη που δεν μας νοιάζει. Πήγα 3 φορές στο νοσοκομείο και φοβήθηκα. Ήταν κολικός νεφρού. Όλα πήγαν καλά».


Χριστίνα Μπόμπα: Η αποκάλυψη για την εξωσωματική και για τον Σάκη Τανιμανίδη