Την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών και άλλων ηλεκτρονικών επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Με βούλευμα, το οποίο εκδόθηκε στις 2 Απριλίου, το Δικαστικό Συμβούλιο διατάσσει να εξεταστούν ενδελεχώς όχι μόνο τα τηλέφωνα αλλά και όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν κατά την έφοδο των αρχών στο σπίτι, στην αποθήκη και σε άλλους χώρους της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης. Σκοπός είναι να ανακτηθούν και να αναλυθούν όλα τα στοιχεία από γραπτά μηνύματα, ηχητικά μηνύματα, φωτογραφίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και συνομιλίες μέσω κοινωνικών δικτύων, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν προκύπτει κάτι το μεμπτό.

Την ίδια ώρα, τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που εξέδωσαν χθες το βούλευμα απόρριψης της αίτησης εξαίρεσης της ανακρίτριας υπογραμμίζουν στο σκεπτικό τους ότι οι κινήσεις από πλευράς του κατηγορουμένου στοχεύουν στην παρακώλυση της έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό των δικαστών καταλήγει ότι:

«Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψή του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από τον χειρισμό της υπόθεσης».

Επίσης, στο βούλευμα επισημαίνεται ότι οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της ανακρίτριας στον Άρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια καταδεικνύουν ότι η πλευρά Λιγνάδη θέλει η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως εκείνη επιθυμεί.