Για την ανάγκη να δοθούν σαφείς και νέες οδηγίες στους γιατρούς μίλησε στο newsit, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου.

Όπως μάλιστα είπε η ίδια χαρακτηριστικά: «Στην Πάτρα, τα ραντεβού για το εμβόλιο της Astrazeneca καταρρέουν εδώ και λίγες ημέρες. Την Τετάρτη, σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο της πόλης από τα 120 ραντεβού για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εμφανίστηκαν μόνο τα 10».

H ίδια θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα να δοθούν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις για το εμβόλιο, στην Ελλάδα, κατ’ αρχάς στους γιατρούς, οι οποίοι γίνονται και με αυτή τη σειρά τους ολοένα και πιο επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο. Όπως εξηγεί η ίδια: «Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο εμβόλιο, αυτό είναι δεδομένο. Οι περιπτώσεις είναι μεν σπάνιες, αλλά αυτό δεν αθωώνει την επιστήμη και τους αρμοδίους από το να διερευνούν τα περιστατικά σε βάθος και να αναπροσαρμόζονται γρήγορα.

Οι γιατροί χρειάζονται σαφείς οδηγίες, που για την ώρα δεν υπάρχουν, για το ποιοι πρέπει να αποφεύγουν το συγκεκριμένο εμβόλιο ή να προετοιμάζονται με συγκεκριμένη προφυλαχτική αγωγή και ειδικά σκευάσματα πριν να το κάνουν. Ειδικά για τις φλεβοθρομβώσεις που έχουν αναφερθεί στην Ελλάδα, υπάρχουν ειδικά σκευάσματα. Μια κατηγορία νοσημάτων που ανησυχεί για παράδειγμα τους γιατρούς είναι εκτός από τους ανθρώπους που έχουν ιστορικό θρομβώσεων και οι καρδιοπάθειες, και συγκεκριμένα αυτοί που πάσχουν από αρρυθμίες. Μας προβληματίζουν ακόμα ομάδες όπως οι νεφροπαθείς, ή όσα αντιμετωπίζουν αιματολογικά προβλήματα».