Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλ. Γεωργίου από τους εμπόρους του νομού, με την συμπαράσταση και φορέων της περιοχής, κατά της απόφασης να μείνουν κλειστά τα καταστήματά τους.

Όπως αναφέρουν σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για επανέναρξη της δραστηριότητας του λιανεμπορίου την προσεχή Δευτέρα, θα μεταβούν στο Μαξίμου, ώστε να μεταφέρουν τα αιτήματά τους απευθείας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Ο εμπαιγμός συνεχίζεται με την εξαγγελία της ελεημοσύνης των 1.000 Ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία εφ’ όσον μείνουν κλειστά τα καταστήματα για όλον τον Απρίλιο! Δεν είμαστε επαίτες. Είμαστε υπεύθυνοι επαγγελματίες και πολίτες που ζητάμε δικαιοσύνη.", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τα αιτήματα τους:

Ενίσχυση του ΕΣΥ και άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Θώρακος καθώς και επίταξη των ιδιωτικών μονάδων για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η έξαρση της πανδημίας στην περιοχή.

Οριζόντια ενίσχυση με 5.000 Ευρώ των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων όπως πρότειναν οι 3 Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας) κατά το πρότυπο της ενίσχυσης που δόθηκε στην Δυτική Αττική (Μάνδρα – Ασπρόπυργο)

Αποζημίωση βάσει των τιμολογίων αγορά για τις προετοιμασίες και τα αδιάθετα προϊόντα λόγω του υποχρεωτικών lockdown.