Μεγάλη αδυναμία στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και όχι στον διάδοχο του θρόνου Κάρολο έχουν οι Βρετανοί.
Προτιμούν δηλαδή να διαδεχθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ ο δούκας του Κέιμπριτζ και όχι ο πατέρας του, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα Τύπο.

Το 47% των Βρετανών πολιτών επιθυμούν να καθίσει στο θρόνο ο πρώτος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και όχι ο πατέρας του, πρίγκιπας της Ουαλίας.

Την ίδια ώρα, τον πρίγκιπα Κάρολο επιλέγει για διάδοχο της μητέρας του μόλις το 27% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την «Deltapoll«, σε δείγμα 1.590 ενηλίκων Βρετανών μεταξύ 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου.

Όμως, στην ίδια δημοσκόπηση προκύπτει κι ένα ακόμη συμπέρασμα που πράγματι ξαφνιάζει και αφορά τον «αντάρτη» των βρετανικών ανακτόρων.

Ο δευτερότοκος γιος του πρίγκιπα Καρόλου, Χάρι έχει μεγάλη πέραση στη νέα γενιά αφού η ίδια δημοσκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, οι Βρετανοί, ηλικίας 18 έως 24 ετών, προτιμούν τον 36χρονο πρίγκιπα έναντι του πατέρα του και του μεγάλου αδελφού του για το στέμμα.

Και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι έχει παραιτηθεί των προνομίων κι έχει βρει καταφύγιο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ μαζί με τη σύζυγό του, Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν, όπως αναφέρει το protothema.

Η έρευνα επισημαίνει επίσης ότι, το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν κάνει κακό στην εικόνα της μοναρχίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 18% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της κατάργησης της μοναρχίας στη Βρετανία.