Στις 14 Μαΐου ανοίγει η τουριστική περίοδος για την χώρα μας και οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου ετοιμάζονται για το νέο αυτό ξεκίνημα και στην Δυτική Ελλάδα.

Το θετικό νέο σχετικά με την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει την εμβολιαστική διαδικασία, βάζοντας σε προτεραιότητα τους εργαζομένους του τουριστικού κλάδου.

Όσοι δηλαδή εργάζονται σε ξενοδοχεία, σε τουριστικά πρακτορεία, σε τουριστικά γραφεία και γενικότερα σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό, μπαίνουν στην πρώτη λίστα αφού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τις ευπαθείς ομάδες.

Από αυτό δεν πρόκειται να εξαιρεθεί η Δυτική Ελλάδα, αφού θα είναι έναν μέτρο που σύμφωνα τουλάχιστον με τις προθέσεις των αρμοδίων, θα ισχύσει για όλα τα μέρη τα τουριστικά μέρη της επικράτειας και όχι μόνο για τα νησιά που αποτελούν το τοπ της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πηγές, υπάρχει σχετική επιστολή από τουριστικούς παράγοντες της περιοχή μας προς τα αρμόδια υπουργεία για να μπουν και οι εργαζόμενοι του τουρισμού της Δυτικής Ελλάδας, στη λίστα αυτής της προτεραιότητας.

Η κυβέρνηση το εξετάζει και το βλέπει με θετικό μάτι. Το οριστικό «οκ» αναμένεται να δοθεί από τα τέλη του Απριλίου και μετά , όσο πλησιάζουμε στην έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν και τα εποχιακά ξενοδοχεία ετοιμάζονται να ανοίξουν.

Αφορά και τους ¨"εσωτερικούς μετανάστες" του καλοκαιριού

Ήδη τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας έχουν ξεκινήσει κάποιες προετοιμασίες για τη σεζόν που πλησιάζει.

Μη ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο μέρος των πατρινών εργαζομένων του τουριστικού, αλλά και γενικότερα του επισιτιστικού κλάδου, αναμένεται να μετακομίσει και φέτος για τους καλοκαιρινούς μήνες σε νησιά για να εργαστεί σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Το θέμα του εμβολίου οπότε αφορά και αυτούς.

Σε ότι αφορά πάντως την Δυτική Ελλάδα οι εκτιμήσεις των ξενοδοχειακών και τουριστικών στελεχών, είναι ότι το εμβόλιο στους εργαζομένους των επιχειρήσεων αυτών θα δώσει ένα κίνητρο στους τουρίστες που προέρχονται από χώρες στις οποίες έχει προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία στα να προχωρήσουν σε κρατήσεις. Κρατήσεις όμως που μέχρι ώρας κινούνται σε ένα ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο, με το ενδιαφέρον να είναι ελάχιστο.