Με αρκετό κόσμο και τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών της Πάτρας.

Η συγκέντρωση έγινε στην οδό Θεμιστοκλέους, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας και η συμμετοχή ήταν καθολική, με την λαϊκή αγορά να μην πραγματοποιείται.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών που μίλησαν στη συγκέντρωση το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είναι ένα έκτρωμα και στην ουσία αφήνει άνεργους τους πωλητές που εργάζονται στους πάγκους των λαϊκών.

Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες στόχος του νομοσχεδίου είναι να μειωθούν οι λαϊκές αγορές προς όφελος των σούπερ μάρκετ και των μεγάλων αλυσίδων.

«Μας αφήνουν άνεργους» τονίστηκε μεταξύ άλλων. Τη συγκέντρωση του συλλόγου των παραγωγών των λαϊκών αγορών της Πάτρας υποστήριξε η δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη να δηλώνει παρών.

Εκεί ήταν μεταξύ άλλων και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ την κινητοποίηση στήριζαν τόσο η ΩΡΑ Πατρών, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι αγρότες και οι παραγωγή προχώρησαν σε κομβόι διαμαρτυρίας, πηγαίνοντας με τα οχήματα στους στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παραδίδοντας το ψήφισμα τους.  Όπως λένε η κινητοποίηση αυτή ήταν μόνο η αρχή και ο αγώνας πλέον ξεκινά.