Κι ενώ βρισκόμαστε σε καραντίνα και η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ και μετά, στην Ελευθερίου Βενιζέλου και στην Ακτή Δημαίων της Πάτρας, οι κόντρες των νεαρών μηχανόβιων καλά κρατούν.

Σύμφωνα με περίοικους που ακούν τους θορύβους από τις μηχανές οι νεαροί συγκεντρώνονται σχεδόν κάθε βράδυ στα «στέκια» τους και προχωρούν σε επίδειξη του πόσο επιδέξιοι οδηγοί είναι πάνω στη σέλα.

Η αφετηρία της Ελευθερίου Βενιζέλου έχει μετατραπεί σε αυτό σχέδια πίστα που εκτείνεται έως και την Πατρών Κλάους, φτάνοντας στην Περιμετρική.

Η αστυνομία γνωρίζει το θέμα, αλλά μέχρι ώρας δεν έχει κατορθώσει να περιορίσει το φαινόμενο. Οι νεαροί όταν οι αστυνομικοί κάνουν τις εξορμήσεις τους κατορθώνουν και ξεφεύγουν καθώς διαλύονται την κατάλληλη στιγμή.

Στη συνέχεια αλλάζουν για ένα διάστημα το στέκι τους, πηγαίνοντας είτε στην Πατρών Αθηνών, είτε στην Πατρών – Πύργου και η κατάσταση αυτή παραμένει ως έχει, χωρίς στην ουσία να έχει αλλάξει κάτι.

Πάντως, πέρα από την επικινδυνότητα του φαινομένου στους δρόμους, με τις υπερβολικές ταχύτητες που αναπτύσσουν οι νεαροί, υπάρχει και το θέμα της δημόσιας υγείας, καθώς στα ραντεβού που δίνονται υπάρχει συγκέντρωση ατόμων, χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας.