Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00 - 15:00, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 μπροστά από το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" και παράλληλη Παράσταση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οπου επισημαίνεται:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Η κατάσταση που βιώνουμε στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΚΟΜΕΙΑ και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, δεν θα το λέγαμε ότι είναι στα καλύτερά της. Δεν ήταν και δεν είναι. Τα προβλήματα με την ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που ξεπέρασε κάθε όριο εμπαιγμού, οι βαλτωμένες ίσως και εσκεμμένα εκκρεμότητες με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Νοσοκομείου και οι με αποκλειστική ευθύνη του Διοικητή ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ των θέσεων ευθύνης οπου το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το βόλεμα ημετέρων, ο μεγάλος μας στόχος για την αναγκαία και απαραίτητη ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ που κανένας από τους κυβερνώντες αλλά και τους Διοικούντες δεν τον αγγίζει, η αναγκαιότητα του ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ επαναπροσδιορισμού του Νοσοκομείου μας, που λόγω covid και όχι μόνον, είναι στο χειρότερο λειτουργικό σημείο με καθημερινές αλλαγές που σαφώς προκαλούν.

Και ιδιαιτέρως Τα ζητήματα των ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, των Συναδέλφων μας, στους οποίους έχουν καταπατηθεί τα πάντα, όπως τα προβλήματα υγείας, οι δυνατότητές τους και τα δικαιώματα τους, τα χρόνια υπηρεσίας τους και της προσφορά τους, οι διαδικασίες μετακίνησής τους όπου υπερισχύουν πολλά άλλα εκτός από τις υπηρεσιακές και λειτουργικές ανάγκες και γενικά τα εργατικά και εργασιακά τους δικαιώματα, τα οποία όταν και όποτε και από όποιον προβάλλονται αντίς της αντιμετώπισης έχουμε στοχοποίηση και χειρισμούς που καταρρακώνουν την προσωπικότητα του κάθε Συναδέλφου.

Είναι ΖΗΤΗΜΑΤΑ που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ μια ΕΚΡΥΘΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στον χώρο μας για την οποία: με την υπ΄ αριθ. 41/9.3.21 επιστολή μας, ΖΗΤΗΣΑΜΕ να ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ με την Διοίκηση για να τα συζητήσουμε, για να βρεθούν κάποιες λύσεις, οι αναγκαίες και απαραίτητες, ειδικά γι΄ αυτήν την περίοδο της πανδημίας, όπου οι Συνάδελφοί μας εργάζονται χωρίς άδεια και πολλές φορές ακόμη και χωρίς ρεπό και δυστυχώς οι Διοικούντες ένα μήνα μετά συνεχίζουν προκλητικά να κωφεύουν.

Για όλους αυτούς τούς λόγους που δεν είναι και οι μόνοι Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4/21, που είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ της ΠΟΕΔΗΝ, με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 12-15, στα πλαίσια της οποίας θα έχουμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 μπροστά από το Σωματείο και στην συνέχεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Διοίκηση, όπου θα πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ Βρισκόμαστε εν μέσω κορονοϊού, με μεγάλες αλλαγές στο Νοσοκομείο και στο Προσωπικό, στους Συναδέλφους -Μέλη μας, χωρίς δυστυχώς ποτέ να ερωτηθούμε σχετικά και χωρίς να έχουμε καμία μα καμία ενημέρωση από τους Διοικούντες, που πάνω στον ¨τεχνικό πανικό τους¨ και όχι μόνον, προχώρησαν σε ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΕΣ -ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ μεταβολές, που σαφώς δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και δεν ήταν ή δεν είναι οι πιο ενδεδειγμένες, σε ένα Νοσοκομείο που θα έπρεπε να μείνει εκτός κορονοϊού, για να μπορεί να εξυπηρετεί τους πολίτες που χρίζουν την βοήθειά του και για μια σειρά άλλων προβλημάτων που σαφώς δεν έχουν εκλείψει και ταλαιπωρούνται αφάνταστα γι΄ αυτά, αναζητώντας την περίθαλψή τους ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα που σαφώς θα έπρεπε να είχε επιταχθεί για να στηρίξει το σύστημα και την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Και ως εκ τούτου ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ τις ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ της δουλειάς και της πανδημίας, αλλά απέναντι στις καταστάσεις που βιώνουμε επιβάλλεται και πρέπει,

ΜΙΑ ΜΕΡΑ, έστω και για ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ, να ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ και να ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Επιβάλλεται και πρέπει να ΛΥΘΟΥΝ τα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ Κάτι που σαφώς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να το πετύχουμε Γι΄αυτό λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 7.4.21, όπου ΕΝΩΤΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: · Την Ένταξη μας επιτέλους στα ΒΑΕ. · Τον Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό, ως εργατικό ατύχημα. · Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. · Μονιμοποίηση εκτάκτων και Προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ · Αυξήσεις στους μισθούς · Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς ως Δώρο Πάσχα.

· ΑΜΕΣΑ επιτέλους ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. · ΑΜΕΣΑ οι ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ των ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις. Επιτέλους -τέλος στις κοροϊδίες του Διοικητή. · ΑΜΕΣΑ διόρθωση όλων των λαθών και των παραλείψεων του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. · ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. · ΣΕΒΑΣΜΟ στην ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ μας.