Συστατικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 ml ή 1 κουτί μαύρη μπίρα
2 κουτ. του γλυκού baking powder
1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, μέχρι να γίνει αφράτο.
Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις σταδιακά το αλάτι, την baking powder και την μπίρα, ανακατεύοντας παράλληλα. Προσθέτεις το λάδι και “δένεις” τη ζύμη σου, μέχρι να γίνει κολλώδης.
Βουτυρώνεις ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και απλώνεις τη ζύμη σου, μέχρι να φτάσει σχεδόν στην άκρη.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
Αφαιρείς από το φούρνο, αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρεις για να μην κολλήσει.
Μεταφέρεις σε μία πιατέλα και το σκεπάζεις με μία πετσέτα.

Πηγή: tlife.gr