Αλλάζει στάση η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΠ στο θέμα της κατασκευής των αντλιοστασίων στην παραλιακή ζώνη των Ροϊτίκων και Βραχνεΐκων;

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από την ενημερωτική συνάντηση που έγινε μεταξύ των μελών της δημοτικής αρχής με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μελλάς, που εκπροσώπησε τη δημοτική αρχή, τόνισε ότι θα επανεξεταστεί η υπογειοποίηση τουλάχιστον του ενός εκ των τριών αντλιοστασίων που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του έργου του αποχετευτικού δικτύου.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία των κατοίκων και των καταστηματαρχών, ενώ στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν τα μέλη της δημοτικής αρχής. Παρόντες ήταν και μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες των Βραχνεΐκων εξήγησαν στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής ότι δεν είναι ενάντια στο έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου και ότι αναγνωρίζουν τη σημασία του.

Σε αυτό που διαφωνούν είναι στον τρόπο επιλογής των σημείων κατασκευής των τριών αυτών κτιρίων, υποστηρίζοντας ότι καταστρέφουν τον αιγιαλό και ότι πρόκειται για εκτρώματα. 

Όπως είπαν η ενημέρωση που τους έγινε από τους αρμοδίους ήταν ελλιπής, ενώ ακούστηκαν και διάφορα επικριτικά σχόλια για τοπικούς παράγοντες που όπως είπαν οι κάτοικοι υποβάθμισαν το όλο θέμα.

Από την πλευρά τους τα μέλη της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, ζήτησαν την υπογειοποίηση τουλάχιστον του ενός εκ των τριών αντλιοστασίων και αν είναι δυνατόν όλων.


Το θέμα του δρόμου

Παράλληλα, οι καταστηματάρχες που ήταν παρόντες στη συνάντηση τόνισαν ότι ο παραλιακός δρόμος έχει καταστραφεί από τις εργασίες και θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες αφού ξεκινάει σε λίγο καιρό η θερινή περίοδος και οι επιχειρήσεις τους έχουν υποστεί ήδη μεγάλες ζημιές από το lockdown.

Πάνω σε αυτό υπάρχει δέσμευση από την ΔΕΥΑΠ για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου, μέχρι τα τέλη Απριλίου. Ωστόσο, όπως είπαν οι κάτοικοι υπάρχει το τελευταίο διάστημα έντονη σκόνη που χειροτερεύει την κατάσταση για αυτούς. 

Πάντως, πέρα από τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είναι αμφίβολο αν τελικά βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας σε δηλώσεις που έχει κάνει για το θέμα ήταν κάθετος, τονίζοντας ότι τα αντλιοστάσια αυτού του τύπου γίνονται δίπλα από τους αιγιαλούς. 

Το έργο ήδη έχει τρέξει και η όποια καθυστέρηση θα βάλει την χρηματοδότηση του σε κίνδυνο. Θυμίζουμε ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν προχωρήσει σε εξώδικο κατά της ΔΕΥΑΠ, ενώ οι κάτοικοι που διαφωνούν με τη κατασκευή των κτιρίων επιφυλάσσονται για να πάνε το όλο θέμα στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.