Στην εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος Μαΐου, ο εμβολιασμός θα ανοίξει στον γενικό πληθυσμό, προχώρησε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης άφησε, επίσης, ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει προτεραιοποίηση εμβολιασμών για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

«Εχουν ανοίξει όλες οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και ταυτόχρονα και οι ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου ανεξαρτήτως ηλικίας. Όταν τελειώσει αυτός, μέχρι το τέλος Μαΐου, θα πάμε στον γενικό πληθυσμό. Εκεί όμως θα αξιολογηθεί και θα κριθεί εάν θα υπάρξουν κι επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες θα προτεραιοποιηθούν, αλλά αυτό θα το αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εκπαιδευτικοί ήδη εμβολιάζονται εδώ και λίγο καιρό, μέσω της λίστας αναπλήρωσης, τονίζοντας ότι όπου υπάρχει ένα κενό ενημερώνονται και συμμετέχουν στη διαδικασία.

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι αύριο θα αγγίξουν τα δύο εκατομμύρια. «Χθες είχαμε 56.000 εμβολιασμούς και κοντά σε αυτό το νούμερο θα είμαστε πλέον συνέχεια, ίσως και περισσότερο. Αύριο θα πλησιάσουμε τα δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς. Χθες ήμασταν στους 1.887.000 εμβολιασμούς. Είναι πολύ καλός ο ρυθμός μας κι ένας από τους καλύτερους στην Ε.Ε», κατέληξε.