Μεγάλη συγκέντρωση ετοιμάζουν οι αγρότες, οι παραγωγοί και οι έμποροι που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές της Πάτρας, για την Τετάρτη 7 Απριλίου, ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Η συγκέντρωση θα γίνει στον χώρο της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, στην οδό Θεμιστοκλέους, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Οι πάγκοι αυτή τη φορά δεν θα λειτουργήσουν, θα μείνουν χωρίς προϊόντα αφού η συμμετοχή στην απεργία αναμένεται να είναι καθολική.

Τα σωματεία των επαγγελματιών που εργάζονται στις λαϊκές και βγάζουν το μεροκάματο τους από τους πάγκους, δίνοντας σε καθημερινή βάση τη δική τους μάχη για την επιβίωση, θα συμμετέχουν καθολικά στην απεργία.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο εκπρόσωπος αγροτών των λαϊκών αγορών, Αλέκος Θανόπουλος που τονίζει: «Ξεκινάμε έναν αγώνα δίκαιο κατά ενός νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και που έχει σαν στόχο να μας αποβάλει από τις λαϊκές, καθώς καταφέρεται ενάντια στην λαϊκή αγροτιά. 

Είναι ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που δεν θα το αφήσουμε να περάσει και αυτή η συγκέντρωση που θα κάνουμε είναι η αρχή των δυναμικών μας κινητοποιήσεων».

Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί για να δώσουν το παρών εκπρόσωποι φορέων, καταθέτοντας την άποψη τους για τις επόμενες κινητοποιήσεις, έως ότου η κυβέρνηση πάρει πίσω το νομοσχέδιο. Μεταξύ αυτών το παρών θα δώσει, όπως ήδη έχει ενημερώσει ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, αλλά και μέλη της δημοτικής αρχής.