Κάτι παραπάνω από ασφυκτική είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο της Πάτρας, με τις εισαγωγές να έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κλινικές της covid, αλλά και των ΜΕΘ, έχουν φτάσει στο 95% της πληρότητας τους και οι κλίνες είναι ελάχιστες πλέον.  

Οι εκτιμήσεις των νοσηλευτών που παρακολουθούν από κοντά όλη αυτή την κατάσταση, είναι ότι στην επόμενη εφημερία το νοσοκομείο δύσκολα θα αντέξει.

«Έχουν γεμίσει οι κλινικές» μας ανέφεραν χαρακτηριστικά. Θυμίζουμε ότι εδώ και ένα δεκαήμερο σχεδόν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο κυμαίνονται κατά μέσο όρο στις 20 με 30 σε κάθε εφημερία.

Στα δε επείγοντα η προσέλευση είναι ακόμα μεγαλύτερη και ο αριθμός των ατόμων που πηγαίνουν για να εξεταστούν φτάνουν τα 60 με 70. Και αυτό τη στιγμή που η αναλογία των εισαγωγών με τα εξιτήρια έχει φτάσει στο 4 με 1 αντίστοιχα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πλησιάζει πλέον η ώρα που θα ξεκινήσει η διακομιδή ασθενών για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αφού η κατάσταση στις ΜΕΘ στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας είναι εξίσου δύσκολη. Θυμίζουμε ότι η 6η ΥΠΕ έχει ήδη εκπονήσει ένα τέτοιο σχέδιο και έχει κάνει τις σχετικές προετοιμασίες.