Αρκετή κίνηση έχουν οι δρόμοι της Πάτρας το τελευταίο διάστημα, με την παράνομη στάθμευση και όλα όσα αποτελούν έναν βραχνά για το κυκλοφοριακό της πόλης μας να συνοδεύουν το lockdown, το οποίο και στην περίπτωση των οχημάτων είναι μόνο στα «χαρτιά».

Ο δήμος μετά το αναμενόμενο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και της αγοράς της Πάτρας, είχε προχωρήσει σε ανακοίνωσή του, στην επιστροφή της χρήσης των παρκόμετρων ή καλύτερα του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. 

Όμως όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου του δήμου της Πάτρας, Ανδρέας Αντωνόπουλος, από τη στιγμή που τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου της Αχαΐας, δεν ανοίγουν και η αγορά δεν επιστρέφει στην κανονικότητα της, δεν εφαρμόζεται το μέτρο των παρκόμετρων.

Τα παρκόμετρα θα επιστρέψουν έτσι στην καθημερινότητα μας όταν ανοίξει και πάλι η αγορά. Πάντως, μετά από την τροπή που πήρε το θέμα με το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στην Πάτρα, αρκετοί είχαν μπερδευτεί και δεν ήξεραν που θα μπορούσαν να παρκάρουν νομίμως.

Ανεξάρτητα του lockdown οι θέσεις στάθμευσης, στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, είναι συγκεκριμένες και λόγω της κίνησης των οχημάτων που υπάρχει, δύσκολα μπορεί να βρει κανείς.

Πόσο μάλλον όταν τα δημοτικά πάρκινγκ παραμένουν σχεδόν άδεια, με τους πατρινούς να μην τα επιλέγουν για την στάθμευση των οχημάτων τους, με τους περισσότερος να υποστηρίζουν ότι φοβούνται την πιθανότητα κλοπών και διαρρήξεων, καθώς οι χώροι δεν φυλάσσονται. 

Διέγραψε πάνω από 7.000 ευρώ το ταμείο

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρόμοιο μπέρδεμα με τα παρκόμετρα είχε σημειωθεί και το διάστημα εκείνο που είχαν ανοίξει τα καταστήματα, λίγο πριν από τις 7 Φεβρουαρίου, όταν η Πάτρα μπήκε σε καθεστώς σκληρού lockdown.

Τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είχαν κόψει 500 κλήσεις, τις οποίες όμως στη συνέχεια η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να διαγράψει και να μην εισπράξει τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά.

Την απόφαση αυτή την πήρε η επιτροπή καθώς οι περισσότεροι από τους δημότες δεν γνώριζαν τι ισχύει, αλλά και ως ένα μέτρο ελάφρυνσης στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση των δημοτών εξαιτίας του lockdown. Το ποσό της διαγραφής των κλήσεων αυτών έφτασε στα 7.835, 50 ευρώ.