Ξεκίνησαν την Τρίτη οι διερευνητικές εκσκαφές (τομές) που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του αγωγού που θα φέρει το νερό από το φράγμα του Πείρου στην Κάτω Αχαΐα.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο ύψος της Ανάληψης και σε συνδυασμό με τις εργασίες στον Υδατόπυργο καθιστούν ορατή της άρση της λειψυδρίας στην Κάτω Αχαΐα. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν συνδεθεί με τα νερά του φράγματος μια σειρά τοπικές κοινότητες της κεντρικής Ωλενίας με τις σχετικές προσπάθειες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 «Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θεωρούμε ότι το σύνολο της Ωλενίας και της Δύμης θα υδρεύονται από το φράγμα του Πείρου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Βασικός μας στόχος ήταν και παραμένει να μην ξαναζήσουμε φαινόμενα διακοπών της ύδρευσης, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, και είμαστε πολύ κοντά να το επιτύχουμε για τη Δύμη και την Ωλενία. Παράλληλα συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για ανάλογες λύσεις στη Μόβρη και στο Λαρισσό. Το να έχουν όλα τα νοικοκυριά άφθονο νερό, καλής ποιότητας και όλο το χρόνο είναι ένα μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της τρέχουσας θητείας μας» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.