Σημαντικά νέα από τον κόσμο των ζυμαρικών: ένα ολοκαίνουργιο σχήμα μακαρονιού μόλις κυκλοφόρησε. Ιδού το «cascatelli»!

Καθώς εκεί έξω κυκλοφορούν ήδη περίπου 350 διαφορετικά σχήματα μακαρονιών πόσο εύκολο είναι να εφεύρει κανείς ένα νέο και επίσης τι ανάγκη εξυπηρετεί;

Ο Νταν Πάσμαν, παρουσιαστής του βραβευμένου γαστρονομικού podcast «The Sporkful» και δημιουργός του ολοκαίνουργιου casscatelli (μικρός καταρράκτης στα ιταλικά) υποστηρίζει πως πολλά από τα μακαρόνια που είναι διαθέσιμα στην αγορά είναι μέτριου επιπέδου. Αφού είδε πως υπήρχε μεγάλο περιθώριο για βελτίωση αποφάσισε να φτιάξει το δικό του, ολόφρεσκο σχήμα.

«Το σπαγγέτι είναι απλά ένα σωλήνας. Μετά από μερικές μπουκιές είναι κάπως μονότονο. Το σχήμα επίσης δεν κρατά πολύ καλά τη σάλτσα» αναφέρει ο ίδιος.


Ο Πάσμαν πέρασε τρία χρόνια αναζητώντας το «τέλειο» μακαρόνι. Ο ίδιος αγόρασε, έφαγε, μελέτησε και κατηγοριοποίησε όλα τα υπάρχοντα είδη. «Συνδύασα τις αρετές των σχημάτων που μου άρεσαν περισσότερο και που δεν είχαν συνδυαστεί ποτέ στο παρελθόν» λέει.

Το ιδανικό σχήμα μακαρονιού που είχε στο μυαλό του ήταν εκείνο που θα πρόσφερε ικανοποίηση σε κάθε μπουκιά ενώ θα είχε την ικανότητα να «κρατάει» καλά την σάλτσα του και να πιάνεται εύκολα στο πιρούνι.

Μετά από χρόνια έρευνας τώρα ήρθε η ώρα να αποκαλύψει το αριστούργημά του: το cascatelli- μια κοντή λωρίδα με κυματιστές άκρες η οποία «στρίβει» 90 μοίρες.

«Οι κυματιστές άκρες του δίνουν το χαρακτηριστικό σχήμα και την υφή του» λέει ο Πάσμαν. Το σημείο στο οποίο το μακαρόνι «στρίβει» προσφέρει μια ευχάριστη αντίσταση στα δόντια την ώρα του μασήματος καθιστώντας κάθε μπουκιά απολαυστική.

Το cascatelli μοιάζει με έναν συνδυασμό από malfadine και bucatini και τα πάει εξαιρετικά στο «κουβάλημα» της σάλτσας.


Man creates new pasta shape made to hold sauce