Με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ισπανία, το Ισραήλ και την Κύπρο ξεκινά την Δευτέρα 12 Απριλίου η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 21» στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας.

Η «Ηνίοχος 21» θα διεξαχθεί από 12 έως και 22 Απριλίου, ενώ η φάση αναδίπλωσης θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα εκτελεσθούν επιθετικές επιχειρήσεις αντεπίθεσης, αμυντικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις αντεπίθεσης επιφανείας με τη συνδρομή της αεροπορικής δύναμης σε χερσαίες και θαλάσσιες επιχειρήσεις, αποστολές αναγνώρισης, αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης, αποστολές εναντίον χρονικά ευαίσθητων στόχων (Time Sensitive Target), επιχειρήσεις άμεσης καταστολής στόχων - υποστήριξης, επιχειρήσεις επιθετικής σάρωσης (High Value Airborne Asset) αλλά και επιχειρήσεις υποστήριξης (Slow Mover).

Στη φετινή άσκηση «Ηνίοχος 21», εκτός από τα μέσα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, θα λάβουν μέρος γαλλικά αεροσκάφη Rafale και Mirage 2000, αμερικανικά F-16, MQ-9 και KC-135, αεροσκάφη F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ισπανικά F/A-18 Hornet, ισραηλινά F-15 και F-16 αλλά και ένα ελικόπτερο AW139 από την Κύπρο.

Στόχος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι η άσκηση «Ηνίοχος» να καταστεί και να διατηρηθεί ως η πιο ανταγωνιστική στην Ευρώπη και τον χώρο της Μεσογείου, παρέχοντας στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής.