Τους κινδύνους που ελλοχεύουν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ανέλυσε ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλης Παπακώστας, κάνοντας ειδική αναφορά στο Tik Tok.

Ο αστυνομικός διευθυντής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τους γονείς μιλώντας στην εκπομπή «Socialnet» στο Action24, καθώς, όπως τόνισε, «το Tik Tok αποτελεί πόλο έλξης για παιδόφιλους».

«Η Ελληνική Αστυνομία εκσυγχρονίζει συνεχώς το προσωπικό της με εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατασκευάστηκαν για καλό σκοπό. Έχουν ιδιαίτερα στοιχεία που σου δίνουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσεις με άλλους χρήστες. Εκεί όμως είναι το κρίσιμο σημείο όπου μπορεί να υπάρξει κίνδυνος. Το Tik Tok αποτελεί πόλο έλξης για παιδόφιλους, και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί», δήλωσε ο κ. Βασίλης Παπακώστας.

Ο αστυνομικός διευθυντής, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, έδωσε πολύτιμες συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση, και υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά περιστατικά διότι τα παιδιά ξέρουν να χρησιμοποιήσουν τα διαδίκτυο και συζητάνε με τους γονείς τους.

«Ευτυχώς τα περιστατικά στη χώρα μας είναι λίγα. Τα παιδιά μας ξέρουν να χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά δίκτυα. Όμως πολλά παιδιά κάτω των 13 ετών έχουν κάνει εγγραφή στο Tik Tok χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία. Οι γονείς πρέπει να συζητάνε με τα παιδιά. Εάν εντοπίσουν κάποιο περιστατικό παρενόχλησης τους συμβουλεύω να απευθυνθούν στην Υπηρεσία ώστε να βοηθηθεί το παιδί. Όσα περισσότερα στοιχεία μάς προσκομίσουν τόσο καλύτερα θα είναι», τόνισε ο κ. Παπακώστας.