Με μαύρες σημαίες και κηδειόχαρτα θα ανοίξουν τα καταστήματα τους οι έμποροι της Πάτρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος, αμέσως μετά την είδηση ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και δεν πρόκειται να ανοίξει το λιανικό εμπόριο της Αχαΐας.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του υπουργού Στέλιου Πέτσα στην Πάτρα ο οποίος είχε αφήσει περιθώρια ελπίδας για το άνοιγμα των καταστημάτων, έστω και με τη μέθοδο του click away.  

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα και ενώ ο υπουργός είχε αναχωρήσει από την Πάτρα, λέγοντας ότι θα μεταβιβάσει την απαίτηση του εμπορικού κόσμου της πόλης, αλλά και των φορέων της περιοχής για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, το Μέγαρο Μαξίμου συνιστούσε στους εμπόρους σύνεση και υπευθυνότητα.

Οι έμποροι της Πάτρας προχωρούν στο συμβολικό άνοιγμα των καταστημάτων τους, βάζοντας μαύρες σημαίες έξω από τα μαγαζιά τους και μοιράζοντας κηδειόχαρτα.

Θεωρούν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για επιδότηση από 1.00 έως και 4.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση εμπαιγμό και είναι αποφασισμένοι μέσα στα μέσα της εβδομάδας να ανοίξουν κανονικά, ακόμα αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το μπλόκο. 

Όπως λένε από την Παρασκευή και μετά είναι οι «ζωντανοί – νεκροί» της πόλης, αυτοί που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους από τις 7 Φεβρουαρίου, αυτοί που έχουν ξεμείνει με τόσο στοκ από τον περασμένο Νοέμβριο και αυτοί που βλέπουν τον κίνδυνο να χαθεί και η πασχαλινή περίοδος.

Δεν πρόκειται να το ανεχθούν, δεν αντέχουν άλλο και όπως υποστηρίζουν δεν μπορούν να πληρώνουν τις συνέπειες μιας κατάστασης για την οποία αυτoί δεν ευθύνονται σε τίποτα.

Είναι τα θύματα ενός lockdown που δεν εφαρμόζεται και παραμένουν με κλειστά τα καταστήματα τους, χωρίς αυτά να είναι εστίες υπερμετάδοσης. Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα κρούσματα στην περιοχή δεν πέφτουν.