Δεν το πίστευαν οι κάτοικοι των Ψηλών Αλωνίων αυτό που γινόταν το απόγευμα του Σαββάτου στο ηλιακό ρολόι, απέναντι από την πλατεία.

Ως γνωστόν το σημείο αυτό της Πάτρας έχει μια υπέροχη θέα που σου δίνει την δυνατότητα να θαυμάσεις την πόλη που απλώνεται από κάτω, το ηλιοβασίλεμα και τον Πατραϊκό.

Ποτέ όμως το σημείο αυτό δεν ήταν το αγαπημένο μέρος της νεολαίας και μάλλον δεν το είχαν στις προτιμήσεις τους, επιλέγοντας τις σκάλες που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας, όπως αυτές της Αγίου Νικολάου και της Πατρέως για χάζι και αναψυχή.

Όλα αυτά όμως μέχρι χθες. Το κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. με συχνές παρουσίες στην περιοχή του Κάστρου, ανάγκασε αρκετές από τις παρέες που πήγαιναν στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου, να μετακομίσουν στο ηλιακό.

Τις τελευταίες μέρες γινόταν ένας μικρός χαμός από τον κόσμο. Το Σάββατο δε, ήταν η κορύφωση αυτού του χαμού, με τον κόσμο να φτάνει έως και τα σκαλιά της Τριών Ναυάρχων, συζητώντας και χαζεύοντας το δειλινό.

Όλα αυτά σε μία πλατεία που ήταν και αυτή γεμάτη από κόσμο, κυρίως από οικογένειες και παιδιά. Όμως το ηλιακό φαίνεται ότι έχει γίνει το νέο αγαπημένο στέκι της νεολαίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Και μάλλον αυτό θα συνεχιστεί όσο η εστίαση παραμένει κλειστή.

(Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Σαραφόπουλου).