Ο δήμος της Πάτρας μπορεί να προσπαθεί να διαμορφώσει τον χώρο του Πλατανόδασους, έχοντας προχωρήσει σε εργασίες, κάνοντας προσβάσιμο το δάσος, όμως υπάρχουν ζητήματα.

Ζητήματα που προκύπτουν από την χρόνια εγκατάλειψη του χώρου, όταν πετούσαν εκεί μπάζα και σκουπίδια για δεκαετίες. Οι εργασίες, σύμφωνα με τον δήμο για την ανάπλαση του χώρου, έχουν ολοκληρωθεί, όμως, η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά. 

Ειδικότερα, στον δρόμο πλησίον του ποταμού Χάραδρου τα μπάζα έχουν γίνει ένα με το χώμα και τις πρασινάδες και κάτω από αυτές υπάρχουν πλαστικά παιχνίδια, ποτήρια, παπούτσια, συσκευασίες από χρώματα και άλλα πολλά.

Ωστόσο, ο κεντρικός κορμός του δάσους είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, καθαρός, με τον δήμο να έχει βάλει καλάθια και παγκάκια για τον κόσμο.

Καλό θα ήταν να βάλει βέβαια και καμία λάμπα φωτισμού, έτσι ώστε τώρα που καλοκαιριάζει να μπορεί να κάτσει ο κόσμος σε αυτό το πάρκο που γεννιέται.

Πάντως, το γεγονός είναι ότι ακόμα θέλει δουλειά ο χώρος. Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι Πατρινοί μαθαίνουν για την ύπαρξη του και διαθέτοντας την περιέργεια να πάνε σε ένα δάσος που είναι τόσο κοντινό στην Πάτρα, το έχουν αγκαλιάσει, ειδικότερα αυτή την περίοδο του lockdown.

(Οι φωτογραφίες είναι της Μαίρης Κάργα).