Αυτό που αξίζει να υπογραμμίσει κανείς από την σύσκεψη που έγινε παρουσία του Στέλιου Πέτσα, είναι το ενωτικό κλίμα και η συσπείρωση που έδειξαν να έχουν προς τον κοινό στόχο, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς της Αχαΐας.

Από τον δήμο της Πάτρας, τους υπόλοιπους δήμους της Αχαΐας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έως και τους βουλευτές, ακόμα και αυτούς του κυβερνώντος κόμματος.

Όλοι ζήτησαν το άνοιγμα της αγοράς της Πάτρας και των υπολοίπων δήμων του νομού. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου που αναφέρει τα εξής:

«Οι συμπολίτες μας οι έμποροι, οι μαγαζάτορες δεν μπορούν να πληρώνουν το τίμημα της πανδημίας.

Οι έμποροι της Αχαΐας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Η Αχαΐα δεν πρέπει να είναι η ξεχωριστή νησίδα στον χάρτη της Ελλάδας. 

Μπορούν να ανοίξουν με όλους τους υγειονομικούς κανόνες, με πρωτόκολλο που θα εφαρμόζεται. Οι τελευταίοι που ευθύνονται για τις εστίες υπερμετάδοσης είναι οι άνθρωποι της λιανικής πώλησης.

Ο δυτικός άξονας της χώρας δεν μπορεί να υφίσταται συνέχεια την άνιση μεταχείριση. Το τονίσαμε στον υπουργό και σαν Περιφέρεια καταθέσαμε την πρόταση για εφάπαξ αποζημίωση της αποχής τους από την εργασία

Οφείλει να σεβαστεί η κυβέρνηση την ομόθυμη πρόταση όλων των φορέων. Είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες και το αποδεικνύουμε Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις ευθύνες παρεμβαίνουμε με θετικές προτάσεις».