Πάνος Μεταξόπουλος: Ο γνωστός χορογράφος μίλησε για την τηλεοπτική του επιστροφή αλλά και το παγκόσμιο κίνημα #Metoo το οποίο πριν από μερικούς μήνες έφτασε και στη χώρα μας

Βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με τους πιο πετυχημένους Έλληνες χορογράφους. Ο Πάνος Μεταξόπουλος φέτος επέστρεψε τηλεοπτικά, αυτή τη φορά, ως διευθυντής της Μουσικής Ακαδημίας του ΣΚΑΙ.

Αναφερόμαστε φυσικά στο House of Fame, εκεί όπου οι συμμετέχοντες κάθε εβδομάδα καλούνται να παρουσιάσουν και κριτές και καθηγητές την εξέλιξή τους, τόσο στο τραγούδι, όσο και στη σκηνική τους παρουσία. Ο Πάνος Μεταξόπουλος παραχώρησε τη νέα του συνέντευξη, ενώ αναφέρθηκε και στις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο του θέματος, μετά τις καταγγελίες.

Το παγκόσμιο κίνημα “metoo”, έχοντας έρθει στο φως πολλά, με καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και κάθε μορφή βίας, θεωρείς ότι θα επηρεάσει τη νέα γενιά κάνοντάς της καλύτερη, αυθεντική, χωρίς να δέχεται καταστάσεις κάνοντας τα “στραβά μάτια”;

Αυτό μόνο σαν ευχή μπορώ να το πω, γιατί πολύ φοβάμαι, ότι όταν θα έρθει η πραγματικότητα της ζωής, κάτι που έχουμε ζήσει όλοι στο πετσί μας, γιατί πόσους δεν έχουμε δει να αναρριχώνται, επειδή έκατσαν στα πόδια κάποιου ή επειδή έχουν υποκύψει σε κάποια μορφή βίας και πόσα από αυτά τα άτομα, από τη γενιά μας, εγώ προσωπικά, πόσα παιδιά έχω δει, τα οποία σταμάτησαν κι έφυγαν από τον χώρο, λόγω αυτής της βρώμας, μην μπορώντας να κάνουν αυτό που ήθελαν και με τον τρόπο που το ήθελαν. Θεώρησαν πιο δίκαιο απέναντι στον εαυτό τους να σταματήσουν και ν’ ασχοληθούν με κάτι τελείως διαφορετικό.

Χάθηκαν άνθρωποι με ταλέντο από τον χώρο για τους λόγους που προαναφέρεις;

Πολλά ταλέντα χάθηκαν, ναι, είναι λυπηρό και πόσο μάλλον στον δικό μου χώρο, που ήταν πάντα ο τελευταίος στον τροχό, καθώς ήταν πάντα όλες οι άλλες τέχνες και τελευταίος ο χορός, ο χορευτής. Στην Ελλάδα πάντοτε ο χορός ήταν το παραπεταμένο παιδί, κι όποιο παιδί πήγαινε στο εξωτερικό και σπούδαζε, κι έβλεπε πράγματα, γυρνώντας, πολλά παιδιά αποφάσιζαν να σταματήσουν, βλέποντας την κατάσταση εδώ.

Πηγή: Λοιπόν