Για την απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι «είναι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις κάτω από μία ίδια ομπρέλα»: αυτή της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων.

«Υπάρχουν τοπικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα είχαν παραμείνει παραπάνω ανοιχτά» ενώ στην Πάτρα, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ, υπήρξαν εικόνες συνωστισμού.

Ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί την περιοχή της Πάτρας άμεσα «για να δούμε τι θα κάνουμε».

Όσον αφορά στην Κοζάνη, «ήταν πάντα επιβαρυμένη».

Ο κ. Πέτσας, για την περίπτωση να διαπιστωθεί παράβαση των υγειονομικών κανόνων σε καταστήματα, είπε ότι πιστεύει πως δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα και πως «είναι σαφείς οι κανόνες, έχει φανεί ότι όπου υπάρχουν σαφείς κανόνες, είναι πιο εύκολο να τηρηθούν.

«Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στον εμπορικό χώρο και δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα.», ανέφερε σχετικά με την πιθανότητα να ξανακλείσουν τα καταστήματα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Επίσης, επεσήμανε πως προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τα πρώτα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει

Ο κ. Πέτσας θα βρεθεί στις 9 το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Στη συνέχεια θα βρεθεί στο Επιμελητήριο Αχαΐας όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Αχαΐας, τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής.

Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας.

Τα τηλέφωνα έχουν σπάσει μεταξύ των εμπόρων οι οποίοι ετοιμάζουν πυρετωδώς τις επόμενες κινήσεις τους.