Την επίθεση σε βάρος Αστυνομικών στην Κάτω Αχαΐα, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας:

Χθές 31 Μαρτίου 2021 βραδινές ώρες, το περιπολικό όχημα του Αστυνομικού Τμήματός Δυτικής Αχαΐας εκλήθη να επέμβει σε συγκέντρωση ατόμων στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας. Πράγματι οι Αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο της καταγγελίας διαπίστωσαν την παρουσία περί των είκοσι (20) ατόμων τα οποία διασκέδαζαν. Δυστυχώς για το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα αποτελεί καθημερινότητα η επέμβαση σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οι οποίες κυρίως πραγματοποιούνται από τους ρομά που διαμένουν στην περιοχή. Η συγκεκριμένη υπηρεσία σε εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις έχει επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα καθώς και έχει προβεί και σε συλλήψεις των υπευθύνων.

Στο χθεσινό όμως περιστατικό, το πλήρωμα του περιπολικού οχήματος δέχθηκε μια απρόκλητη λεκτική και με χρήση σωματικής βίας επίθεση από τους συγκεντρωμένους. Οι Αστυνομικοί παρόλα αυτά λειτούργησαν επαγγελματικά προς αποφυγή περαιτέρω επεισοδίου και επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους εμπλεκομένους. Συντάχθηκε δικογραφία για το περιστατικό και συνελήφθησαν ήδη οι δράστες στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας καταδικάζει αυτή την απρόκλητη επίθεση σε βάρος των Συναδέλφων μας και από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό τους σε κάθε επίπεδο θα χρειαστεί.

Η Ελληνική Πολιτεία έχει επιφορτίσει τους Αστυνομικούς με την αρμοδιότητα του ελέγχου της εφαρμογής των μέτρων του περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας του covid19, η οποία δυστυχώς αυτή την περίοδο, ακόμα ένα χρόνο μετά την εμφανισή της, στην περιοχή μας έχει κατακλείσει τα νοσοκομεία με βαριά περιστατικά και θανάτους. Πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό και σεβαστό ότι οι Αστυνομικοί σε κάθε περίπτωση εφαρμόζουν απλά τα συγκεκριμένα μέτρα, που κρίνει η Πολιτεία ως απαραίτητα για την προστασία της υγείας και της ζωής των Πολιτών.