Η επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην Πάτρα, δεν ήταν μόνο για το mega εμβολιαστικό κέντρο που είναι να ξεκινήσει την λειτουργία του στο νέο λιμάνι, στα γραφεία του ΟΛΠΑ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο υφυπουργός αμέσως μετά το τέλος της κλειστής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για τη διαχείριση της πανδημίας και την αυτοψία που έκανε στο χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, προχώρησε σε μία… ινκόγκνιτο αιφνίδια επίσκεψη σε ένα σημείο της Πάτρας για το οποίο έχει ακούσει πολλά.

Στις σκάλες της Αγίου Νικολάου. Η επίσκεψη του αυτή ήταν εντελώς μυστική και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν αναφέρθηκε σε κανέναν από τους φορείς που ήταν παρόντες στη κλειστή σύσκεψη, ενώ έγινε φεύγοντας από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Τον συνόδευαν δύο αστυνομικοί της προσωπικής του φρουράς και ένας αστυνομικός της Ασφάλειας Πατρών ντυμένος στα πολιτικά που είχε τον ρόλο του «ξεναγού». Σκοπός της επίσκεψης του κ. Χαρδαλιά στις σκάλες της Αγίου Νικολάου ήταν να διαπιστώσει ο ίδιος το τι γίνεται εκεί και πώς θα μπορούσε να σταματήσει αυτές τις συγκεντρώσεις που σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφέρει, αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Χαρδαλιάς δεν περιορίστηκε απλά και μόνο στην εξ’ αποστάσεως αυτοψία, αλλά ανέβηκε ο ίδιος τα σκαλιά της Αγίου Νικολάου πάνω – κάτω, έτσι ώστε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα, φορώντας μάσκα και χωρίς κανείς να τον γνωρίσει.

Τα μέτρα που σύμφωνα με πληροφορίες είναι να εισηγηθεί τις επόμενες μέρες, ειδικά για τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, είναι η εφαρμογή ενός νέου κωδικού για όσους αρέσκονται στο να παραμένουν στο σημείο αυτό της Πάτρας, με sms 7.

Με το νούμερο αυτό οι νεαροί θα έχουν το ελεύθερο για να κάθονται στα σκαλιά, όχι όμως περισσότερο για τρεις ώρες και μέχρι να πέσει το ηλιοβασίλεμα, λίγο πριν βγει το φεγγάρι.

Όμως δεν θα αρκεί αυτό για την είσοδο στις περίφημες σκάλες της Πάτρας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ από τις μεσημεριανές ώρες και μετά, όταν συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος όγκος του κόσμου, θα βρίσκονται στο πάνω μέρος των σκαλιών, στην περιοχή του Κάστρου, αλλά και στο κάτω μέρος, επί της Αγίου Νικολάου, κάνοντας rapid test σε όλους.

Η εντολή του κ. Χαρδαλιά είναι ξεκάθαρη: Κανείς δεν θα περνάει από τις σκάλες χωρίς rapid test. Όσοι είναι αρνητικοί θα μπαίνουν μόνο.

Οι θετικοί, όμως, θα αποβάλλονται από τις σκάλες, με τις αρμόδιες αρχές να τους στέλνουν για καραντίνα στο σπίτι τους, έχοντας την δυνατότητα όμως να κάνουν εκεί τη δική τους συγκέντρωση, με προσκεκλημένους μόνο θετικούς.

Άλλα κόλπα με λίγα λόγια, τα οποία θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, εφόσον οι εισηγήσεις αυτές πάρουν το πράσινο φως και από την επιτροπή των ειδικών.