Το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να φτάσει στην κορύφωσή του σε 7 με 10 ημέρες, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα φτάσουμε στην κορύφωση της πανδημίας σε 7 με 10 ημέρες», επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των ασθενών με covid-19 που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή του στο τέλος του μήνα.

«Μετά θα χρειαστούμε δύο επιπλέον εβδομάδες για να φτάσουμε στην κορύφωση του αριθμού των νοσηλευομένων στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Αυτό ενδέχεται να συμβεί στο τέλος Απριλίου», εξήγησε ο Βεράν.

Χθες ο Μακρόν επέβαλε τρίτο εθνικό lockdown στη Γαλλία, ενώ ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για τρεις εβδομάδες στην προσπάθειά του να ανασχέσει την εξάπλωση του τρίτου κύματος της πανδημίας που κινδυνεύει να φέρει στα όριά τους τα νοσοκομεία της χώρας.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων μολύνσεων στη Γαλλία

έχει διπλασιαστεί από τον Φεβρουάριο, σε σχεδόν 40.000 κατά μέσο όρο. Ο αριθμός των ασθενών με covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας ξεπέρασε τους 5.000 αυτή την εβδομάδα, ξεπερνώντας τον μέγιστο αριθμό που είχε καταγραφεί στη διάρκεια του προηγούμενου lockdown διάρκειας έξι εβδομάδων.