Νέες αναβολές της εμβολιαστικής διαδικασίας φέρνει όπως όλα δείχνουν ο ξαφνικός θάνατος της γυναίκας στο Ίλιον, αμέσως μετά, όταν έκανε το εμβόλιο της.

Ανεξάρτητα από το αν ο θάνατος της οφείλεται στο εμβόλιο που έκανε, η είδηση έφερε ανησυχία σε δεκάδες ανθρώπους της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας που είχαν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί της Τετάρτης τα φαρμακεία της Πάτρας έχουν δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα, αλλά και επισκέψεις, από ανθρώπους που είχαν προγραμματίσει ραντεβού, ζητώντας πλέον να το ακυρώσουν.

Η πληροφορία και μόνο ότι το εμβόλιο που θα έκαναν ήταν της συγκεκριμένης εταιρείας τους οδηγεί στην απόφαση αυτή, ενώ άλλοι ακυρώνοντας το ραντεβού, ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσαν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, με εμβόλια της Pfizer.

Όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Παρόμοια είναι η αναστάτωση που έφερε η είδηση του θανάτου της γυναίκας και στα προγραμματισμένα ραντεβού των κέντρων υγείας όπου γίνονται αυτά τα εμβόλια της AstraZeneca.

Τόσο στο κέντρο υγείας της Χαλανδρίτσας, όσο και σε αυτό της Γερμανού, τα περισσότερα από τα ραντεβού ακυρώθηκαν και έγιναν σε ποσοστό μόλις ένα στα πέντε. Ίδιο το σκηνικό και στο ένα εκ των δύο εμβολιαστικών κέντρων του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα.

Φαίνεται λοιπόν ότι ανεξάρτητα του τι μπορεί πραγματικά να έχει γίνει με τον θάνατο της γυναίκας στο Ίλιον τα εμβόλια της AstraZeneca, δεν ήταν γραφτό τους στο να στεριώσουν στη συνείδηση του κόσμου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλά από τα ραντεβού που έχουν κλειστεί για τα εμβόλια της AstraZeneca έχουν διάστημα αναμονής τουλάχιστον ένα μήνα για την πρώτη δόση και κοντά στους δύο μήνες για την δεύτερη δόση. Καταλαβαίνει έτσι εύκολα κανείς πόσο πίσω πάει η εμβολιαστική διαδικασία με τις ακυρώσεις των προγραμματισμένων αυτών ραντεβού.