Η Volkswagen συνεχίζει την κυριαρχία της στις πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Ευρώπη και το 2021. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η JATO για τον μήνα Ιανουάριο, στην «Ευρώπη των 27» η Volkswagen τον πρώτο μήνα του έτους κατέγραψε συνολικές πωλήσεις 90.651 αυτοκινήτων.

Αν και το νούμερο είναι μικρότερο του αντίστοιχου που είχε καταγράψει η μάρκα ένα χρόνο πριν, λόγω της πανδημίας που έχει επηρεάσει την παγκόσμια αγορά, η Volkswagen έχει «ανοίξει» σημαντικά την ψαλίδα από τους διώκτες της. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η «απόσταση» της Volkswagen από την αμέσως επόμενη μάρκα είναι 29.400 αυτοκίνητα, μία ποσοστιαία διαφορά της τάξης του 48%.

Όσον αφορά σε μεμονωμένα μοντέλα, δύο της Volkswagen βρίσκονται στο Top-10 της ευρωπαϊκής αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας, τα Golf και T-Roc, ενώ συνολικά έξι μοντέλα της μάρκας φιγουράρουν στο Top-3 των επιμέρους κατηγοριών τους. Πρόκειται για τα Golf (compact, πρώτο στην κατηγορία του σε όλη την Ευρώπη), Passat (μεσαία), Touran (MPV), T-Roc (SUV), Tiguan (SUV) και Caddy (Van).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική εταιρεία το 2020 κατέγραψε στην ευρωπαϊκή αγορά πωλήσεις 1.346.999 αυτοκινήτων, με τη διαφορά από την αμέσως επόμενη μάρκα να υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στις τρεις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στην «Ευρώπη των 27» για τον μήνα Ιανουάριο 2021,βρέθηκαν οι: Volkswagen με 90.651 μονάδες, Peugeot με 61.251 μονάδες και Toyota με 54.336 μονάδες.