Έπειτα από αίτημα της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ρίου και μέλους της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά! Γρηγόρης Αλεξόπουλος» κ. Νικολίτσας Μπετιχαβά, συνεδρίασε  εκ νέου η Επιτροπή για τον χαρακτηρισμό των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Πατρέων έτους 2021, με τη νόμιμη σύνθεσή της αυτή τη φορά προκειμένου να επανεξετάσει το θέμα του ορισμού ως πολυσύχναστης της παραλίας στο Ρίο, από το  Δυτικό προβλήτα  έως την  οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η κ. Μπετιχαβά στο έγγραφό της καλούσε τον Δήμο της Πάτρας να στηρίξει το αίτημά της και να χαρακτηρίσει ως πολυσύχναστο το τμήμα της παραλίας Ρίου από το Δυτικό Προβλήτα έως την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, επισημαίνοντας ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας του Ρίου υπάρχει μεγάλη  προσέλευση λουόμενων κατά τις περιόδους αιχμής, ενώ θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν τα ατυχήματα που έχουν γίνει κατά τα παρελθόντα χρόνια καθώς και η ιδιαιτερότητα της περιοχής (δυνατά θαλάσσια ρεύματα, κίνηση πλοίων κλπ).

Όπως αναφέρει η κ. Μπετιχαβά «παρά την έκκλησή μας, η Δημοτική αρχή δια του Δημοτικού της Συμβούλου κ. Πελεκούδα  ο οποίος έχει οριστεί εκπρόσωπός της στην Επιτροπή για τον χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιών έτους 2021, δεν συμμερίστηκε το αίτημα των κατοίκων της Τ.Κ Ρίου και καταψήφισε χωρίς μάλιστα καμία αιτιολόγηση.  

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του Ρίου, αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης διαλογής από την Δημοτική Αρχή, η οποία αρνείται να δει την πραγματικότητα και να προνοήσει για την ασφάλεια μιας περιοχής που σε λίγες μέρες θα κατακλυστεί από λουόμενους.