Ο αδερφός της μητέρας της Κέιτ, πήρε θέση μετά τα όσα εις βάρος της είπε η Μαρκλ στην συνέντευξή της στην Οπρα Γουινφρέϊ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν πίστεψε λέξη από όσα της προσάπτει. Ο Γκόλντσμιθ μάλιστα ανέφερε πως δεν υπάρχει ρατσισμός στο παλάτι και πως όλη η οικογένεια είναι «φυσιολογικοί άνθρωπο».

«Δεν πίστεψα ούτε για ένα λεπτό ότι η Κέιτ έκανε τη Μέγκαν να κλάψει. Ξέρω την Κέιτ από τότε που γεννήθηκε, δεν θα πείραζε κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Κέιτ είναι πιο όμορφη μέσα παρά έξω», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως σε κάποια λογομαχία, η Μίντλετον θα ήταν αυτή που θα αναλάμβανε τον ρόλο του ειρηνοποιού.

Ο Γκόλντσμιθ σχολίασε πως δεν πιστεύει λέξη από όσα είπε στην συνέντευξή της και πως «γνωρίζει την τέχνη της υποκριτικής, ως δευτεροκλασάτη ηθοποιός, και συνεπώς γνωρίζει πώς να χειραγωγεί κόσμο».

Όσον αφορά τις δηλώσεις της Μαρκλ για τις τάσεις αυτοκτονίας, τα έβαλε με τον πρίγκιπα Χάρι λέγοντας ότι «εάν γνώρισε κάτι τέτοιο για τη σύζυγό του, έπρεπε να της είχε συμπαρασταθεί».