Στις 12 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι τοΥ ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, στο σύνολο του δείγματος, η ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.


Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων εμφανίζεται μειωμένη στις 12 μονάδες. ΤΑ ποσοστά είναι: ΝΔ 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.


Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απάντησαν το 27%.


Σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας, το 47% την αποτιμά θετικά του κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ επίσης το 47% την αποτιμά αρνητικά.


Στο ερώτημα για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της πανδημίας, το 62% τους αποτιμά αρνητικά και το 30% θετικά.


Σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες, το 59%, ανησυχούν για τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν σε αύξηση των κρουσμάτων, το 42% εκτιμούν ότι οφείλεται στην εφαρμογή των μέτρων. 


Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας για την αποδοχή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Η συντριπτική πλειονότητα, το 82% απαντά ότι θα κάνει το εμβόλιο (61% σίγουρα ναι, 21% μάλλον ναι), ενώ οι αρνητικές απαντήσεις είναι μόλις 16% (8% μάλλον όχι, 8% σίγουρα όχι). Η πλειοψηφία θέλει μάλιστα να κάνει το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό.