Έφτασε και στην Πάτρα η Σύγχρονη Εποχή!

 

Οι εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή (ΣΕ), γνωστές από δεκαετίες για τη συμβολή τους στο χώρο του επιστημονικού, ιδεολογικού, πολιτικού, λογοτεχνικού και παιδικού βιβλίου ήρθαν και στην Πάτρα, με ένα σύγχρονο βιβλιοπωλείο που λειτουργεί από τις αρχές του έτους, στη διεύθυνση Κανακάρη 159. Στον όμορφο και ευχάριστα διαμορφωμένο χώρο του, οι βιβλιόφιλοι μπορούν να βρουν ό,τι πιο σύγχρονο και επίκαιρο υπάρχει στο χώρο του πολιτικού, του επιστημονικού, του λογοτεχνικού και του παιδικού βιβλίου.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους, στόχος των εκδόσεων είναι η διάδοση και ανάδειξη του ποιοτικού βιβλίου. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να διοργανώσουν αμέσως, πριν καλά-καλά εγκατασταθούν, σειρά εκδηλώσεων και παρουσιάσεων από όλους τους τομείς της εκδοτικής δραστηριότητάς τους.

 

Συγκεκριμένα:

·        9 Απρίλη 2011. Θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Β. Λάζαρη Ιστορία του εμφυλίου πολέμου στην Αχαΐα, με εισηγητή τον καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, κ. Γιώργο Μαργαρίτη, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Πατρινούς, μια που αναφέρεται στην ιστορία του τόπου μας.

Οι εκδηλώσεις της ΣΕ ξεκινούν, λοιπόν, με ένα βιβλίο που μας αφορά, με ένα συγγραφέα πολύ γνωστό στην πόλη μας κι έναν επιστήμονα –που θα το παρουσιάσει– διεθνούς κύρους. Και έπεται συνέχεια.

·        11 Μάη 2011. Βιβλιοπαρουσίαση ιστορικών ντοκουμέντων –η 3η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ (10-14 Οκτώβρη 1950), η 6η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (11-12 Μάρτη 1956) και η 12η Ευρεία Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (5-15 Φλεβάρη 1968)– με σκοπό να συμβάλει στην πλατιά γνώση και μελέτη της ιστορίας, καθώς και στην ιστορική έρευνα.

·        25 Μάη 2011. Ένα μοναδικό στο είδος του ιστορικό μυθιστόρημα του Άπτον Σίνκλερ, Ο Βασιλιάς Άνθρακας, όπου παρουσιάζονται με τον πιο παραστατικό τρόπο οι άγνωστοι στο ελληνικό κοινό αγώνες των Αμερικανών ανθρακωρύχων στα Βραχώδη Όρη. Το ευαίσθητο και ενθουσιώδες πνεύμα του Σίνκλερ γεννάει ένα έργο ανάλογο του Ζερμινάλ, του συγγραφικού αριστουργήματος του Εμίλ Ζολά.

Η παρουσίαση θα γίνει από τη μεταφράστρια Βασιλεία Παπαρήγα, που έχει κάνει και τη μετάφραση του έργου.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδεύτρια-ψυχολόγος Ευδοκία Στάμου.

Θα ακουστούν στίχοι του Άπτον Σίνκλερ μελοποιημένοι.

 

Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

 

Ενώ στο αίθριο του βιβλιοπωλείου, στις 9 και 10 Ιούνη, θα φιλοξενηθούν οι μικροί φίλοι των εκδόσεων που, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, συγγραφέων και εικονογράφων, θα δημιουργήσουν μια δική τους ιστορία, σ’ ένα δικό τους βιβλίο. Τίτλος της (εκδήλωσης) γιορτής: «Το παραμύθι της ιστορίας που ήθελε να γίνει βιβλίο».

 

Τέλος, στις 22 Ιούνη, και πάλι στο αίθριο του βιβλιοπωλείου, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση έργων των κλασικών Μαρξ – Ένγκελς:

·        Μισθωτή εργασία και κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ.

·        Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας του Καρλ Μαρξ.

·        Κείμενα για την Οικονομία και την Πολιτική του Φρίντριχ Ένγκελς.

 

 

Με αυτήν την παρουσίαση κλείνει και ο κύκλος των εκδηλώσεων και αρχίζει και πάλι τον Οκτώβρη.

 

Σας καλούμε να επισκεφτείτε, να γνωρίσετε το χώρο μας και να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας.