Πριν από έξι χρόνια ο χαμός του Βαγγέλη Γιακουμάκη είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Ήταν Φεβρουάριος του 2015. Αυτόν τον μήνα, στις 23 Μαρτίου θα γινόταν 26 χρονών αν δεν έβαζε τέλος στη ζωή του, αφού δεν άντεχε το bullying που υφίστατο από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ο πατέρας του, Ανδρέας Γιακουμάκης, συγκλονίζει στη συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η ζωή αλλιώς» έξι χρόνια μετά τον χαμό του μονάκριβου γιου του.

«Από πότε η ευγένεια και η αξιοπρέπεια είναι μειονεκτήματα» αναρωτιέται ο τραγικός πατέρας. Παρά το γεγονός ότι ο γιος του Βαγγέλης έπεσε θύμα απάνθρωπης συμπεριφοράς από συμφοιτητές του, συνεχίζει να πιστεύει στον άνθρωπο και σε αξίες, όπως η φιλία και η αγάπη.

“Ο πλούτος για μένα δεν είναι τα λεφτά, είναι οι άνθρωποι, είναι οι φίλοι… δεν είναι απλές λέξεις… είναι άλλο τι λες κι άλλο τι αισθάνεσαι» είπε στην εκπομπή «Η ζωή αλλιώς» που προβάλλεται από την ΕΡΤ. “Από πότε η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έχουν γίνει μειονεκτήματα; Σας στεναχωρώ, εγώ αυτά έχω μάθει, να λέω αλήθειες, αυτά που αισθάνομαι” είπε ο Ανδρέας Γιακουμάκης ακόμη.