Το ασβέστιο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο για την οικοδόμηση υγιών οστών, μυών και δοντιών στα παιδιά. Και επειδή το σώμα του παιδιού βρίσκεται σε λειτουργία πρώτης δημιουργίας οστών (και δημιουργία μυών και ανάπτυξη δοντιών), τώρα είναι η ώρα να βεβαιωθείτε ότι παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για να βοηθήσετε το παιδί να καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του σε ασβέστιο, οι ειδικοί προτείνουν:

Γαλακτοκομικά στο πιάτο του

Ακόμα και αν το παιδί δεν είναι λάτρης των γαλακτοκομικών προϊόντων, υπάρχουν ακόμα πολλοί εύκολοι και νόστιμοι τρόποι για να κρύψετε γαλακτοκομικά προϊόντα με ασβέστιο στα γεύματα και τα σνακ του. Μερικά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Χρησιμοποιήστε γάλα αντί για νερό όταν φτιάχνετε ζεστή σοκολάτα, πλιγούρι βρώμης ή και pancakes.
Ανακατέψτε το γιαούρτι σε smoothies φρούτων.
Σερβίρετε το γιαούρτι ως dip για τα κομμάτια φρούτου.
Πασπαλίστε τριμμένο τυρί σε λαχανικά, ομελέτες και ζυμαρικά.
Ανακατέψτε το τυρί σε πουρέ πατάτας ή κεφτεδάκια. Θα προσθέσει μια λαχταριστή κρεμώδη υφή που το παιδί θα λατρέψει.

Εξοικειωθείτε με τον πίνακα διατροφικής δήλωσης

Για να διαπιστώσετε εάν ένα προϊόν είναι καλή πηγή ασβεστίου για μικρά παιδιά, ανατρέξτε στις «% ημερήσιες τιμές» στις ετικέτες τροφίμων. . Η ημερήσια τιμή (DV) σημαίνει τη συνιστώμενη ποσότητα θρεπτικού συστατικού που ένας ενήλικας πρέπει να λαμβάνει κάθε μέρα.

Παρόλο που η ημερήσια τιμή αντιστοιχεί στις ανάγκες ενός ενήλικα, μπορείτε ακόμα να πάρετε μια ιδέα για το πόσο πλούσιο είναι ένα προϊόν σε ασβέστιο για τα μικρά παιδιά, παρακολουθώντας την «% ημερήσια αξία» αυτού του φαγητού.
Μην ξεχνάτε την βιταμίνη D

Χωρίς βιταμίνη D, το σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει ασβέστιο. Αυτό κάνει τη βιταμίνη D εξίσου σημαντική με το ασβέστιο για τα παιδιά. Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί καλύπτει την ημερήσια ανάγκη της βιταμίνης D είναι να του επιτρέψετε να πάρει λίγο ήλιο.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το παιδί τρώει τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D, όπως:

Γάλα.
Πολλά δημητριακά.
Λίγο χυμό πορτοκάλι.
Λίγο γιαούρτι.
Βοδινό κρέας.
Τυρί.
Κρόκος αυγού.