Η Πάτρα έχει πολλά σημεία που θα μπορούσε να αξιοποιήσει και να τους δώσει πρόσβαση, κάνοντας τα επισκέψιμα και γιατί όχι, δίνοντας τους μία τουριστική δυναμική αργότερα.

Ένα από αυτά τα μέρη που παραμένουν άγνωστα στους περισσότερους Πατρινούς, καθώς μοιάζουν να είναι εγκαταλειμμένα, ενώ πρόκειται για κρυφούς παραδείσους, είναι οι εκβολές του Γλαύκου ποταμού.

Το σημείο το συναντάει κανείς καθ' οδόν για το Παλιό Σούλι μετά την Καρυά. Εκεί υπάρχει ένας δρόμος παράλληλος με τον Γλαύκο. Το ποτάμι, όπως έρχεται από το βουνό για να χυθεί προς την νότια Πάτρα και στον Πατραϊκό, σχηματίζει σε διάφορα σημεία του μικρούς "καταρράκτες". 

Ο ποταμός, σύμφωνα με Πατρινούς περιηγητές που τους αρέσει να περπατούν μέσα στη φύση, είναι υπέροχος στην διαδρομή του, με νερά που πέφτουν από τοιχία σε διάφορα σημεία της πορείας του προς την Πάτρα. Όλα αυτά μέσα στο πράσινο, ανάμεσα στα δέντρα.

Σίγουρα αν το σημείο αυτό είχε την τύχη να βρισκόταν σε μία ευρωπαϊκή χώρα, θα είχε αξιοποιηθεί, θα γινόταν ίσως ένα πάρκο ή τουλάχιστον κάτι καλύτερο από την κατάσταση στην οποία τον βλέπουμε, στην Πάτρα.  

Τι βλέπουμε τώρα; Διαδρομές και μονοπάτια αναξιοποίητα που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα, πλήθος απορριμμάτων, καναπέδες, μπάζα, λάστιχα, σακούλες από φυτοφάρμακα, πεταμένα λάστιχα έως και εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα.

Μιζέρια με λίγα λόγια σε ένα μέρος της Πάτρας που θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε μια όαση, σε έναν μικρό παράδεισο, δίνοντας την δυνατότητα στους Πατρινούς να βγαίνουν στην εξοχή, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη τους.   

(Οι φωτογραφίες είναι της Μαίρης Κάργα).