Τη μεγαλύτερη έκπληξη επεφύλασσε ο αγαπημένος της στον τελευταίο αγώνα της λαμπερής καριέρας της. Η Ράιλι Ντόμπσον, παίκτρια της Μέλμπουρν Σίτι, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια της και την απόφασή της ανακοίνωσε την παραμονή του αγώνα με την Περθ Γκλόρι στις συμπαίκτριές της. Όπως είπε θέλει να αποσυρθεί για να περάσει χρόνο βοηθώντας τον σύντροφό της που δίνει μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο. Ο αγώνας αυτός όχι μόνο ολοκληρώθηκε με νίκη της ομάδας της με δικό της γκολ αλλά και με παραμυθένιο τρόπο.

Τη στιγμή που η 28χρονη παίκτρια έτρεξε να πανηγυρίσει το γκολ της με την οικογένειά της που βρισκόταν στην άκρη του γηπέδου, ο σύντροφός της γονάτισε και της έκανε την πρόταση γάμου με ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι. Η Ντόμπσον ξέσπασε σε δάκρυα συγκίνησης και όλη η ομάδα έσπευσε να τους συγχαρεί και να τους αγκαλιάσει. Η ίδια του είχε κάνει πρόταση γάμου δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες και εκείνος την κορόιδευε απορρίπτοντας την ιδέα. "Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από το άθλημα. Ο Ματ είναι όλος μου ο κόσμος" είπε η Ντόμπσον μετά τη συγκινητική πρόταση.

"Φρόντισα να κρατήσω χαμηλούς τόνους στην ομάδα επειδή τις ήθελε να παραμείνουν συγκεντρωμένες ώστε να έχουμε ένα δυνατό τελείωμα στη σεζόν. Όπως ξέρουμε είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ήξεραν ότι ο Ματ είχε υποβληθεί σε επέμβαση και τα πάντα, και ήταν υπέροχες στέλνοντας μηνύματα και διαβεβαιώνοντάς μας ότι θα ήταν εκεί για εμάς. Ήταν υπέροχες" πρόσθεσε. Ο Ματ Σόναμ διεγνώσθη με καρκίνο πριν από έξι χρόνια όταν κατέρρευσε στη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου. Νωρίτερα μέσα στον μήνα υπεβλήθη σε δεύτερη επέμβαση και θα υποβληθεί και σε επιθετική ακτινοθεραπεία, προτού ακολουθήσουν 12 μήνες χημειοθεραπείας.

"Πέντε μέρες μετά την επέμβαση στον εγκέφαλό του μου έβαλε πλάτη λέγοντάς μου ότι πρέπει να τελειώσω τη σεζόν, ότι έχω μισοτελειωμένες δουλειές και πως ήταν όλα φυσιολογικά όπως πάντα" είχε πει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η Ντόμπσον σε συνέντευξή της στο ESPN. "Μετά, δύο μέρες αφού επέστρεψα στη Μελβούρνη, λάβαμε τα νέα ότι ο όγκος που έβγαλαν ολόκληρο από τον εγκέφαλό του και αυτό είναι πολύ καλό, είχε μετατραπεί σε καρκίνο τρίτου βαθμού. Οπότε τώρα ξεκινά επιθετική ακτινοθεραπεία και μετά θα ξεκινήσει επιθετική χημειοθεραπεία για 12 μήνες" αποκάλυψε η Ντόμπσον.