Από τα μέσα του νέου μήνα θα έχουμε μια πτώση των κρουσμάτων στην Αχαΐα και η περιοχή θα ξεκινήσει να μπαίνει σε μία σταθερότητα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών.

Όμως μέχρι τότε η έξαρση του ιού που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του Φεβρουαρίου και συνεχίστηκε καθ' όλη την διάρκεια του Μαρτίου, δεν θα ανακοπεί.

Η επιστροφή στα κρούσματα των 30 με 40 σε καθημερινή βάση που χαρακτήριζαν την Αχαΐα πριν από αυτό το καυτό δίμηνο του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, θα έρθει προς τα τέλη του νέου μήνα.

Μόνο τότε η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, εφόσον φυσικά υπάρχει η ανάλογη τήρηση των μέτρων. Την πρόβλεψη αυτή έκανε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας.

Πάντως, για την ώρα η Αχαΐα παραμένει σε αυξημένη επικινδυνότητα, στην «βαθιά κόκκινη ζώνη», κλείνοντας πλέον πάνω από 1,5 μήνα σε αυτή, από τις 7 Φεβρουαρίου.

Τα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα τον τρέχοντα μήνα έχουν ξεπεράσει τα 2.600, τα ενεργά κρούσματα είναι λίγο πάνω από 1.000, ενώ το χειρότερο από όλα είναι ότι το σύστημα πιέζεται από τον ιό και η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτική.