Ο Τάκης Ζαχαράτος μίλησε για τη συμμετοχή του στο λαμπερό σόου του ΑΝΤ1.

Αποκάλυψε μάλιστα πως σε κάθε παίκτη βλέπει κι ένα κομμάτι του εαυτού του.

Να περιμένουμε κάποια μεταμόρφωση-έκπληξη και από εσάς ή θα περιοριστείτε στον ρόλο του κριτή;

«Αυτό επιτρέψτε μου να είναι έκπληξη.. . Στ' αλήθεια, ούτε κι εγώ ξέρω να σας πω... Το σίγουρο πάντως είναι ότι είμαι στην κριτική επιτροπή».

Το γεγονός ότι είστε αυθεντία στις μεταμορφώσεις σας κάνει λίγο πιο αυστηρό;

«Το αντίθετο! Με κάνει πολύ πιο γλυκό και με κατανόηση, γιατί αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι να μεταμορφώνεσαι σε έναν άλλον άνθρωπο, όταν μάλιστα δεν είναι η ειδικότητα σου. Αυτοί οι άνθρωποι σε τρεις μέρες πρέπει να γίνουν μια άλλη προσωπικότητα, να μάθουν πώς μιλάει, πώς τραγουδάει... Ενώ εμένα μου παίρνει μήνες! Ότι το κάνουν σε τρεις μέρες ή σε μία εβδομάδα το βρίσκω άθλο και τρομερά συγκινητικό. Εκτιμώ απεριόριστα αυτή τη διάθεση που έχουν και την προσπάθεια που κάνουν. Το λιγότερο που μπορώ λοιπόν είναι να είμαι γλυκός και με κατανόηση. Γιατί σε κάθε παίκτη βλέπω ένα κομμάτι του εαυτού μου».

Υπήρξε στους προηγουμένους κύκλους κάποιος υποψήφιος του οποίου ζηλέψατε τη μεταμόρφωση;

«Ο Κώστας Δόξας ως Γωγώ Τσαμπά με έστειλε σ' άλλη γη σ' άλλα μέρη! Εκσφενδονίστηκα από την καρέκλα. Πρόκειται για αξεπέραστη στιγμή!»

Το «YFSF» είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε από όσα ζούμε τον τελευταίο χρόνο;

«Εγώ το αγαπώ πάρα πολύ το "YFSF", πρώτα απ' όλα γιατί δεν έχει αποχώρηση, θα μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βαθμολογώ και να ξέρω ότι κάποιος θα φύγει. Δεν ξέρω αν θα το άντεχα αυτό. Επίσης γίνεται για έναν φιλανθρωπικό σκοπό, είναι ένα οικογενειακό σόου, που αρέσει πάρα πολύ και είναι ένα ταξίδι, μια κυριακάτικη εκδρομή, για να... φύγουμε όλοι από αυτό που βιώνουμε. Νομίζω ότι ο ρόλος και του παιχνιδιού αλλά και των καλλιτεχνών είναι να δραπετεύουμε μέσα από αυτό που κάνουμε, αλλά να συμπαρασύρουμε και τους τηλεθεατές στη δημιουργία, στη χαρά και στο όνειρο. Και όσο καλύτερα το κάνουμε τόσο καλύτερο θα είναι και το ταξίδι. Γι’ αυτό θέλω να το απολαύσουμε, γιατί το έχουμε ανάγκη και εμείς και οι τηλεθεατές», είπε ο Τάκης Ζαχαράτος στο Τηλέραμα.