Η Ελλάδα έχει χιλιάδες παραλίες με κάποιες από αυτές να ξεχωρίζουν με σιγουριά για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Άλλες προσεγγίζονται μόνο από τη θάλασσα ενώ άλλες έχουν χρώματα που θα ζήλευε και το πιο εξωτικό νησί. Και υπάρχουν και παραλίες που σου προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες, όπως και την δυνατότητα να κάνεις φυσικό σπα!

Μια από αυτές είναι μια ελληνική παραλία στην Κρήτη, η Άργιλος στη Σητεία. Άργιλος, μια ελληνική παραλία… σπα

Η Άργιλος είναι ένα μικρό κολπάκι δυτικά στον Ξερόκαμπο όπου αντί για βράχια, στη βόρεια πλευρά του, υπάρχει χώμα πλούσιο σε λευκή άργιλο.

Οι λουόμενοι σ' αυτό το σημείο δεν κάνουν μόνο το μπάνιο τους, στα καθαρά και τυρκουάζ νερά της θάλασσας που απλώνεται μπροστά τους, αλλά μετατρέπουν το αργιλώδες χώμα σε λάσπη, με το θαλασσινό νερό, και το απλώνουν στο πρόσωπο και το σώμα τους κάνοντας έτσι μιας πρώτης τάξεως αργιλοθεραπεία.

Η άργιλος λειτουργεί πάνω στο δέρμα ως καθαριστικό από τα νεκρά κύτταρα γι αυτό και μετά τη χρήση της θα δείτε το δέρμα σας μαλακό και λαμπερό.

Επίσης η λευκή άργιλος βελτιώνει τοπικά την κυκλοφορία του αίματος, παρέχοντας ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση και ενισχύοντας τη δυνατότητα του οργανισμού στην αντιμετώπιση δερματικών ερεθισμών. Είναι δε ιδιαίτερα μαλακτική στη δράση της και για το λόγο αυτό προτείνεται για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες.

Σε αυτή την παραλία θα δείτε γυναίκες, άνδρες αλλά και παιδιά να κόβουν από το χωμάτινο βράχο μικρά κομμάτια, να τα βουτάνε στο νερό και τα μετατρέπουν σε λάσπη, την οποία απλώνουν σε όλο το σώμα τους. Για να δράσει η άργιλος πρέπει να μείνει μέχρι να αποξηρανθεί, δηλαδή μερικά λεπτά, ενώ στη συνέχεια καθαρίζεται με το νερό της θάλασσας.


Φυσικό... σπα: Αυτή η παραλία στο Λιβυκό Πέλαγος κρύβει το απόλυτο μυστικό ομορφιάς. Άργιλος Κρήτης

Video¨Youtube Haanity