Μια νέα μάσκα προστασίας από τoν Covid-19 που καλύπτει μόνον τη μύτη ανέπτυξαν ερευνητές στο Μεξικό προκειμένου να μπορούν ελεύθερα οι χρήστες της να γευματίζουν.

Οι ασυνήθιστες αυτές μάσκες, που φοριούνται κάτω από κανονικές και τις οποίες σχεδίασαν ερευνητές του Εθνικού Πολυτεχνείου του Μεξικό (IPN), παρουσιάστηκαν σύμφωνα με το Reuters, σε βίντεο που δείχνει έναν άνδρα και μία γυναίκα να απολαμβάνουν το γεύμα τους.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ορισμένοι χρήστες χαιρέτισαν την ιδέα σημειώνοντας ότι οι «μίνι μάσκες μύτης» θα μειώσουν τη διασπορά του κορωνοϊού, όμως κάποιοι άλλοι έσπασαν πλάκα με την ασυνήθιστη εμφάνισή τους. «Ε, όχι και νέα εφεύρεση. Οι κλόουν τις φορούν εδώ και χρόνια», έγραψε ένας εξ’ αυτών στο Twitter.

Ένας άλλος, πάλι, σημείωσε: «Ξέρω ότι είναι γελοίο, αλλά για να είμαστε δίκαιοι η μύτη περιέχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση υποδοχέων στους οποίους προσκολλάται ο κορωνοϊός, άρα είναι καλύτερο απ’ το να μη φοράς καθόλου μάσκα όταν τρως». Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς τα αρμόδια για την όσφρηση κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού αποτελούν βασική πηγή εισόδου για τον κορωνοϊό, καθιστώντας σημαντική την κάλυψη της μύτης. Αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας συνιστά μάσκες που καλύπτουν όχι μόνον τη μύτη, αλλά και το στόμα και το πηγούνι για την καλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό.