Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχει στο «Athens Science Festival» το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 27-29 Μαρτίου 2021 σε συνεργασία με το Patras Science Festival, ως το Περιφερειακό Φεστιβάλ της Δυτικής Ελλάδας,  καθώς και με άλλους συνεργαζόμενους φορείς του με στόχο να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή διάχυση των δράσεων και την αύξηση της εξωστρέφειάς της.

Η συμμετοχή στο ψηφιακό φεστιβάλ «Athens Science Festival» θα πραγματοποιηθεί στη θεματική ενότητα Τεχνολογία και Αρχαιότητα, με την προβολή  οπτικοακουστικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου, με κέντρο αναφοράς το Ρωμαϊκό και το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο της Πάτρας, δυο σημαντικών τεχνικών έργων της αρχαιότητας στην πόλη μας. 

Πρόκειται για το «Ταξίδι με το νερό, οδηγό σε υδραγωγεία άλλων εποχών», μια αρχαιολογική ταινία,  διάρκειας 12΄, παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020.

Ο σχεδιασμός και επιμέλεια πραγματοποιήθηκε από τον αρχαιολόγο Νίκο Βασιλάκη, η επεξεργασία ήχου από τον συντηρητή αρχειακού υλικού Τρύφωνα Τρυφωνόπουλο, η δημιουργία-επεξεργασία βίντεο από τον συντηρητή αρχαιοτήτων Παυσανία Θεοδωρακόπουλο, η υλοποίηση εργαστηρίου εκπαιδευτικής δράσης από τη συντηρήτρια αρχαιοτήτων Βάλια Δημητρούλη, τα κείμενα επιμελήθηκε η Διευθύντρια της ΕΦΑ Αχαΐας Αναστασία Κουμούση και η αφήγηση είναι της συντηρήτριας αρχαιοτήτων Μαρίας Κυριακοπούλου.

Το φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.